Qualisport Racing Marokkóban

Szerdán megérkezett a marokkói Agadirba a Qualisport Racing kamionos együttesének teljes legénysége, csütörtökön pedig a dunaszentbenedeki gárda már át is esett a 2019-es Morocco Desert Challenge adminisztratív- és technikai ellenőrzésein.

Kovács Miklós pilóta két állandó társával, Czeglédi Péter navigátorral és Ács László fedélzeti szerelővel a szokásosnál hosszabb böjt után viszi újra sivatagi táncba a Scania Qualisport Torpedót. A sárga monstrum 521-es rajtszámmal vág neki a marokkói felségterületen kanyargó távnak, egy olyan népes kamionos mezőny tagjaként, amely az elmúlt években még a Dakar-ralikon sem verbuválódott össze.

„Már nagyon várjuk, hogy elkezdődjön ez a túra, mert nagyon hiányzott a sivatag” – mondta Kovács Miklós, aki kifejezetten élvezte az előkészületekkel kapcsolatos felhajtást: „Minden kategóriában népes a mezőny, nálunk, a kamionosoknál is sokan vagyunk, így nagyon jó volt újra találkozni a régi cimborákkal. Holnap még kifújhatjuk magunkat a mai tennivalók után, aztán szombaton végre elkezdődik az esemény, a legendás marokkói pályák legjava vár ránk.”

A Morocco Desert Challenge során nyolc szakasz vár a versenyzőkre, az össztáv 2800 kilométer, a célceremóniát április 20-án tartják Saidiában.

forrás: Qualisport Racing

autosport

Előző cikk

Bemutatta autóját Szíjj Zsolt

Következő cikk

Újra Afrikában portyázik a Varga Racing Team