F1 Future Stars

Kép: LAT Images

A tavalyi évhez hasonlóan, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség idén is várja azon gyermekek jelentkezését, akik saját, vagy szüleik sporttevékenysége folytán kapcsolódnak a hazai autósport életéhez és részt kívánnak venni a 2019. évi Formula 1- Magyar Nagydíj vasárnapi versenynapján (2019. augusztus 4.), a rajtrácson megrendezésre kerülő nyitó ünnepségen.

Mint ismeretes, a Formula 1 Világbajnokság promótere megváltozott és az új promóter több területen módosította a legrangosabb autós versenysorozat lebonyolítási rendjét. Ennek a változtatásnak egyik elemeként, elismerve az autósport területén is a következő generáció fontosságát, a Formula 1 futamok nyitó eseményén, a versenyzői felvonuláson, a nemzeti himnusz bejátszásakor, a világ legjobb autóversenyzőit fiatal, gyermekkorú versenyzők kísérik.

A ceremónia alkalmával a gyerekek önállóan, az MNASZ vagy a rendező által biztosított két kísérő felügyelete mellett, a Formula 1-es versenyzők társaságában vesznek részt az ünnepségen, miközben 1 fő kísérő, a ceremónia melletti területen kísérheti figyelemmel gyermeke szereplését.
A himnusz elhangzása után a gyerekek, a kísérőjükkel együtt átmehetnek a célegyenes melletti tribünre és megtekinthetik a futamot.  A kiválasztott gyerekek részére a verseny rendezője biztosítja az egyenruházatot.

A programban történő részvétel feltételei:

 • elsődlegesen gokart versenyzői múlt, vagy a szülők autóversenyzői múltja,
 • 7 és 10 év közötti életkor,
 • maximum 145 cm magasság,
 • előnyt jelent: alapfokú angol nyelvtudás,
 • fiúk és lányok jelentkezését egyaránt várjuk.

A pályázat elbírálása során előnyt élveznek azok a jelentkezők, akik pályázata nem részesült pozitív elbírálásban a tavalyi évben. A programra 2019. június 15-ig, a gridkid@mnasz.hu e-mail címre küldött levéllel lehet jelentkezni.

A jelentkezésben az alábbiakat kell feltüntetni:

 • a gyermek neve, születési adatai, sporteredményei, sporthoz való kapcsolata, rövid bemutatkozó levele,
 • kapcsolattartó (szülő, gondviselő) neve, elérhetősége (cím, e-mail cím, telefonszám),
 • szülők írásos hozzájárulása,
 • a gyermek magassága, ruha mérete, cipő mérete,
 • a gyermeket kísérő nagykorú személy (1 fő) neve,
 • speciális igények (allergia, speciális egészségügyi ellátás stb.)

A beérkezett pályázatokat a Magyar Nemzeti Autósportszövetség Tehetséggondozó Kuratóriuma 2019. június 30-ig elbírálja és kiválasztja azt a 20 jelentkezőt, akik leginkább megfelelnek a követelményeknek.


2019. június 30-át követően az MNASZ minden jelentkezőt írásban értesít a döntésről.

További felvilágosítás e-mailben: gridkid@mnasz.hu

Pályázat letöltése

autosport

Read Previous

Ralis hétvége volt, magyar sikerekkel

Read Next

Bárki kipróbálhatja mostantól Nagy Dániel versenyautóját