Jean Todt szívesen látna Formula E-t és Ralikrossz-vb-t Magyarországon

Már több média is közölte, Jean Todt az FIA elnöke múlt hét csütörtökön hazánkban járt. A ZalaZONE tesztpálya megtekintése mellett, hazánk nemzetközi autósportban betöltött szerepéről és jövőjéről tárgyaltunk.

Az FIA szívesen látna a Formula 1 mellett Rallycross Világbajnoki versenyt és Formula E futamot Magyarországon, a szövetségnek rendkívül fontos, hogy Európa ezen régiójában is megjelenjenek a kiemelt sorozatok. Ezekről a tervekről tartottunk közös prezentációt, Palkovics László innovációs és technológia miniszter, Weingartner Balázs fenntarthatóságért felelős államtitkár és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár társaságában.

A magyar kormány szándéka, hogy a versenysport területén erősítse részvételét, meg kívánja hosszabbítani a Formula 1 lejáró licencét, és lehetőséget lát arra, hogy helyet adjon az új-generációs, Formula E autók versenyének is.

Ismertettük Jean Todttal, hogy a jövőben milyen pályákat tervezünk fejleszteni és milyen versenysorozatoknak szeretnénk otthont adni. Bemutattuk a Nyíregyházán épülő multifunkcionális pályával kapcsolatos legfontosabb információkat is, ez lenne ugyanis a helyszíne a ralikrossz-vb futamainak, ha Magyarország elnyerné a rendezési jogot.

A Formula E kapcsán is több lehetőséget vázoltunk fel, nyomvonal terveket és lehetséges helyszíneket bemutatva, Budapest belvárosi illetve külvárosi részein, biztosítva ezzel, hogy az izgalmas, látványos nyomvonal mellett Budapest látványosságait is eljuttathassuk a Formula E nézőinek.

Jean Todt az egyeztetésen örömét fejezte ki, hogy a Formula 1, a Túraautó-világkupa (FIA WTCR), a Kamion Európa-bajnokság (FIA ETRC), valamint a Rali-Eb (FIA ERC) mellett az MNASZ és a sportra – azon belül is az autósportra – nagy hangsúlyt fektető kormány további versenysorozatok Magyarországra hozatalát tervezi.

Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

autosport

Előző cikk

Nagy Norbert ötödik az első Hegyi Európa-bajnoki versenyén

Következő cikk

Különleges programmal készült Spára Nagy Dániel