A fair playről szólt a Kia Platinum Rally Cup második hétvégéje

Fotó: Sári Péter

Izgalmas csatákat hozott, majd egy igazán sportszerű eseménnyel zárult a Kia Platinum Rally Cup második fordulója. A Székesfehérvár Rallye-t Krajnyák Petra és Velezdi Eszter nyerte meg a márkakupában, de a mezőny szinte minden tagjának jutott szakaszgyőzelem a vasárnapi versenyen.

A hétvége egyik különlegessége volt, hogy a sorozat tulajdonos és promótere Jobbágy Ákos is versenyautóba ült, a Kia Motors Magyarország ügyvezetője, Nagy Norbert navigált neki. Vogel Adrienn autóját használták, a sorozatban szereplő versenyzőnő ugyanis naptáregyezés miatt nem a ralin, hanem a gyorsasági Kia Platinum Cup poznani hétvégéjén indult.

A ralikupa mezőnyének tagjai közül Jobbágy Ákos, Krajnyák Petra és Rónavölgyi Endre is nyert gyorsaságit, a nap végén azonban Jobbágy bizonyult a leggyorsabbnak. A nap győztesei viszont a fairplay szellemében úgy döntöttek, nem akarnak beleszólni a bajnokság állásába.

“Nem akartuk befolyásolni a végeredményt, mi csak örömautózásra készültünk Fehérváron, élvezni szerettük volna a versenyzés hangulatát, nem pedig bárkitől helyezést rabolni. Azt szeretnénk, ha a többiek, az állandó indulók között dőlne el a bajnoki cím sorsa, ezért szándékosan idő előtt értünk célba, hogy büntetésünkkel a mezőny végére soroljanak minket. A navigátorommal együtt egy percig sem volt kérdés, hogy így teszünk” –  mondta a célba érkezés után Jobbágy Ákos.

Ez azt jelenti, hogy a kupa második fordulóját Krajnyák Petra és Velezdi Eszter nyerte meg, második lett Rónavölgyi Endre és Mészáros-Érdi Nikolatt, harmadik pedig Méhész Attila és Mireider Csaba.

A győztes Krajnyák Petra természetesen örömmel kommentálta eredményüket.

“Nagyon boldog vagyok, hogy nyerni tudtunk, a teljesítményünk annak is köszönhető, hogy indulni tudtunk a Miskolc Rallye-n, és az ottani pályaminőségek nagyban hasonlítottak a fehérvári pályákra, így tudtuk használni a tapasztalatainkat. Egy helyen eltaktikáztuk magunkat, amikor kezdett elmenni a fékünk, de túlóvatoskodtuk, ezért el is ment az a szakasz, ugyanakkor tudom, hogy ez a mi döntésünk volt, nem pedig a képességeink miatt vesztettük el ott a győzelmet. Eszterrel nagyon jól tudunk együtt dolgozni, ha kellett, fék volt, ha kellett gáz, a mostani eredmény azt mutatja, hogy jó úton haladunk”.

A Kia Platinum Rally Cup küzdelmei augusztus első hétvégéjén a Baranya-kupával folytatódnak.

autosport

Előző cikk

Folytatódott a Drag OB

Következő cikk

Simon Robin nyert Kiskunlacházán