Egy képzelt riport egy szlalom bajnoki futamról

Sok neves rendezvényt hoz az hazai és nemzetközi autós életbe október havának második hétvégéje, hiszen San Marinóban a RallyLegendet, a Pécsett a Mecsek ralit, Kakucson pedig a bajnokavató szlalom OB és FIA CEZ futamot rendezik!

Ezen alkalomból kérdeztük a rendezőket a kilátásokról, programokról:

  • Kakucson szokás szerint tempós pályával várjuk a mezőnyt. Reggel hét órától indul a technikai és az adminisztratív átvétel. Aki átesett a licencek ellenőrzésén, az serényen a pályabejárásnak fog neki. Csapattagokkal, segítőkkel karöltve járják be gyalogosan többször a versenytávot, hogy megfigyeljék a kanyarok csúcspontjait, megválasszák a bejárati íveket, és meghatározzák a féktávokat.
  • Az elméleti stratégia kidolgozása után kilenc órától jön az edzőkör. Teljes versenytávot teljesíthet mindenki.
  • A mért körök 11 órakor indulnak el. Négy futamot tervezünk, az eredményeket a https://szlalom.rallylive.hu/ oldalon lehet követni. A pálya tud tartalmazni meglepetéseket. Kellett már takarítani szalagkorlát tesztelés, fejtetőre állítás, felrobbanó motor-váltó, vagy csak egy szimpla kicsúszás után. Egy biztos: az utolsó szakasz power stage-ként is lesz értékelve értékes plusz pontokat gyűjtve a kategóriákban. Illetve a feszültség végletekig fokozása érdekében fordított rajtsorrend lesz az utolsó felfutásban.
  • A csatákra jellemzően az eddigi hat futam négy győztest emelt a magasokba. Sok kategóriában még nyitottak a helyezések! Remélhetőleg a CEZ sorozatban is itthon, hazai közönség előtt avathatunk magyar bajnokokat!
  • Szurkoljunk együtt a SzlalomLegendeknek október 12-én!!!

Szlalom OB a legjobb VÁLASZTÁS a hétvégére!

http://www.autoszlalom.hu

http://www.autoszlalom.hu/nevezes.php

http://www.autoszlalom.hu/oszak/pdf19/mszb07.pdf

https://www.facebook.com/autoszlalom.hu/

autosport

Read Previous

Véget ért a Titans RX magyarországi hétvégéje

Read Next

Kiss Norbi vasárnap is győzött