Mecsek Rallye-n avat bajnokot a Kia Platinum Rally Cup

Ötödik, záró versenyhétvégéjéhez érkezik az idén bemutatkozó magyar márkakupa, a Kia Platinum Rally Cup. A sorozat bajnoki címe Pécsett dől el, igaz, Krajnyák Petra szinte behozhatatlan előnnyel érkezik a Mecskbe, de Rónavölgyi Endrének is van esélye megszerezni az összetett győzelmet.

Eger, Székesfehérvár, Baranya-kupa és az Ózd-Salgó Rallye után a Mecsek Rallye a Kia Platinum Rally Cup szezonzáró állomása. A bajnokságot Krajnyák Petra és navigátora, Velezdi Eszter vezeti 28 ponttal, mögöttük Rónavölgyi Endre és Mészáros-Érdi Nikolett a második.

Krajnyákék felkészülten érkeznek Pécsre, ahogy erről a fiatal pilóta a sorozat hivatalos Facebook oldalának beszélt. “Úgy érzem, rajtam nem fog múlni a győzelem, de tudjuk, hogy milyen összetett sportról van szó, a technika vagy külső körülmények bármikor beleszólhatnak. Nem kell nyernünk ahhoz, hogy bajnokok legyünk, de nyilván mindent megteszünk majd a minél jobb eredményért. Ezeken a pályákon ebben a formában nem mentem, de év közben, Miskolc-ralin olyan körülmények között is versenyeztünk, amit nem hiszem, hogy itt bármi meg tudna fejelni.”

Rónavölgyi Endre is bízik a saját felkészülésükben. Rajtunk nem fog múlni ez a hétvége, készültünk, komolyan vesszük. Néhány helyi vagánnyal átbeszéljük, hogyan érdemes menni, úgyhogy ennek szellemében írjuk majd fel a pályákat. Jól érezzük magunkat, a kellő önbizalmunk is megvan. Örülök, hogy Jobbágy Ákos is rajthoz áll, így még eggyel több embert le lehet győzni. Van megérzésem, igen, azt gondolom, hogy megnyerjük ezt a versenyt, az eszem és a szívem is ezt mondja, és úgy érzem, képesek is vagyunk rá.”

A sorozat promótere, Jobbágy Ákos még soha nem versenyzett a tradicionális Mecsek Rallye-n, de már nagyon várja a kihívást. “Fantasztikus pályák van, izgalmas lesz. Most is a Kia Motors Hungary ügyvezetője, Nagy Norbi lesz a navigátorom. Idén másodszor indulok vele, büszkeség számomra, hogy időt szakít rám, és beül mellém. Jó hangulatban szeretnénk eltölteni a hétvégét, kíváncsiak vagyunk, hogy ki lesz a bajnok.”

A sorozat Ózd-Salgón bemutatkozó újonca, Gutai Marci és navigátora, Skrobák István a tapasztalatszerzést tartja a legfontosabbnak. “Nagyon várom az éjszakai gyorsokat, a célom pedig az, hogy tudjam tartani a tempót a többiekkel. Szeretnénk minél több tapasztalatot gyűjteni, és építkezni a jövőre.”

A Mecsek Rallye-n a rali2 programja csütörtökön kora este a prológgal kezdődik, pénteken pedig hat gyorsasági vár a Kia Platinum Rally Cup mezőnyére.

A sorozattal kapcsolatos további infók:

https://kiaplatinumrallycup.hu és facebook.com/kiaplatinumrallycup

autosport

Read Previous

Szabó Zsolt – Cél, hogy jövőre is folytassuk

Read Next

A döntő hétvégéje