Újra megpróbáljuk!

A népes, erős mezőny ellenére is, a hőn áhított célját, az abszolút ötödik helyet veszi célba az Osváth Péter – Papp Tamás kettős az Országos Bajnokság hatodik futamán, az 53. Mecsek Rallye-n.

„Ahogy végig néztem a nevezési listán meg kellett állapítsam, hogy megint csak a mi kategóriánk a legnépesebb. Bízom benne, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk, mert jó lenne tiszta, napos időben versenyezni.

Nagyon akartam, hogy Ózdon jól szerepeljünk, de egyszerűen nem tudtunk labdába rúgni, ezért Mecseken újra megpróbáljuk. 2011 óta szinte mindig ugyanazok a szakaszok szerepelnek a programban, annyi, hogy a 28 km-es Orfű idén kimarad, de ezt leszámítva csak a gyorsok iránya változott tavalyhoz képest.

A szűk, erdőgazdasági szakaszok jobban tetszenek, mint a széles pályák, de ha az ózdi teljesítményemet veszem alapul, akkor még besorolni sem tudom magam, hogy mikor és mennyire vagyok jó, mert legutóbb pont azokon a gyorsokon nem ment, amiket szeretek. Sokat gondolkoztam, hogy mi lehet a siker kulcsa és arra jutottam, ha kicsit jobban rá tudok koncentrálni a versenyzésre, nem foglalkozom ezer dologgal, akkor jobban teljesítek. Egyszer összejöhetne már az ötödik hely, de az sem segít, hogy ennyire rágörcsölök erre a kérdésre.

Tudom, hogy az autó műszakilag rendben van és a beállítások is megvannak hozzá. Az biztos, hogy nem vagyok olyan bátor, mint régen, illetve kevés kilométert mozgok a kocsival. De ezzel együtt is azt gondolom, ha fejben ott tudok lenni és megvan a kellő önbizalmam, akkor a gyenge bátorságommal meg a kevés menéssel is elérhető az ötödik pozíció. Ezért Mecseken újra rápróbálunk, hátha sikerül.”

autosport

Read Previous

Újra hazai közönség előtt

Read Next

Szabó Zsolt – Cél, hogy jövőre is folytassuk