Megtört a jég!

Az egész szezonban az volt a célkitűzése Osváth Péternek és navigátorának, Papp Tamásnak, hogy fokozatosan előre lépdelve a ranglétrán, az első ötben végezzenek egy Rallye1-es futamon. Az 53. Mecsek Rallye-n a Skodás duó végre teljesítette a célját!

A csütörtöki egész napos esőzés alaposan megkeverte a lapokat a péntek-szombati futamra.

„Valóban.” Kezdett az értékelésbe Osi „Hiába volt jó idő a versenyen, ez kevés volt ahhoz, hogy az a rengeteg csapadék felszáradjon az erődben. Igazán ralisak voltak a körülmények, volt sáros, vizes és száraz aszfalt is, minden, amit el lehet képzelni. Nekem tetszett, igaz nehézséget is okozott, mert rendesen kellett variálni a gumikkal.”

Ha már abroncsok! Petiék idén már három alkalommal kaptak úgy defektet, hogy egyből el is bukták a jó eredmény lehetőségét.

„Igen, a mostani ötödik hely kulcsa is az volt, hogy nem kaptunk defektet és megpróbáltuk nagyobb hiba nélkül lehozni az autót minden szakaszról. Persze előfordult, hogy egy kicsit becsúsztunk vagy magamra ijesztettem, de ez benne van a pakliban, azért mindent sikerült kimozognunk, sőt, egész jókat autóztunk az utolsó gyorsokon. Ami a nehézséget jelentette számomra, hogy az első nap végére viszonylag nagy volt az előnyünk az ötödik helyen és szombaton nem volt szabad bakiznom, mert egy megforgással búcsút is inthettünk volna a fórunknak. Igyekeztem spórolósan vezetni, aztán a második körre úgy mentem ki, hogy rálépek a gázra egy kicsit, mert ha utolérnek, akkor mindenki elmond mindennek, hogy milyen béna vagyok.”

Osiék így visszaverték Bodolaiék támadását.

„Kaptunk ugyan, de csak keveset és azzal is tisztában vagyok, hogy hol. Tudtunk volna gyorsabban jönni, de nem volt rá szükség. Egész évben ezt terveztük és végre bent vagyunk az ötben, úgyhogy elégedettek vagyunk.”

Azt pedig Papp Tomi tette hozzá a célban, hogy szükségük volt egy kis időre, mire felfogták, hogy meglett, amire vágytak.

„Nagyon kellett ez az eredmény, mert visszaigazolja azt a rengeteg munkát, amit beletettünk ebbe a sztoriba és visszaigazol minket is, hogy képesek vagyunk ilyen teljesítményre. Eddig hiányzott az a bizonyos „pici plusz”, de most megvolt és meg is lett az eredménye.”

autosport

Read Previous

Pécsváradon dőlt el minden

Read Next

Velenczeiék egy lépéssel közelebb kerültek az év végi dobogóhoz