Pécsváradon dőlt el minden

Egy defektet követően az abszolút ötödik és az E/2-es korcsoport második helyén végzett a Historic bajnokság ötödik futamán, az 53. Mecsek Rallye-n a Proformance Rallyesport kettőse, Fehérvári Csaba és Aczél András.

Aki kicsit is ismeri Fehérvári Csabit, az pontosan tudja, hogy a szíve csücske a Mecsek Rallye, így hatványozottan fontos számára, hogy jól teljesítsen a baranyai lankákon. Nos, az idei futamon viszonylag hamar kiderült, hogy a dobogós álmoknak egy defekt hamar gátat szab.

„Sajnos sok pozitív tapasztalatunk nem volt péntekről. A második gyorsaságin, Pécsváradon mindjárt a pálya elején összeszedtünk egy defektet. Nem álltunk meg, lejöttünk a lapos kerékkel és rögtön bezsákoltunk 2 percet. Ráadásul Pécsváradot nem tudtam rendesen feldolgozni, így a változékony körülmények közt nem tudtam eléggé gyors lenni, szóval sok maradt benne.”

Aztán a fezszabályzó elromlott a Corollában, aminek a vadonat új akkumulátor látta a kárát. A defekt okozta károk után az elektromos problémát hárította el a szervizcsapat.

„A hatodik pozícióban fordultunk és az volt a realitás, hogy egyet majd előre tudunk lépni az összetettben. Hozzá kell tennem, hogy Rácz Tibike piszkosul megdolgoztatott minket, úgyhogy Hetvehelyet és Kisvaszart át kellett nyomnunk rendesen, de rettenetesen élveztük! Az Eb-n versenyző magyarokkal kiegészülve egyébként is a negyedik-ötödik pozícióba vártam magunkat, így most úgy megyünk Nyíregyházára, hogyha Wirtmann Feri bátyámék győznek is, nekünk elég a második hely, hogy megszerezzük az éves értékelésben az első pozíciót. Kiélezett csata várható és remélem, hogy sokan leszünk az utolsó futamon, mert komoly mezőnyben jó versenyezni, még akkor is, ha ezzel nehezebb dolgunk lesz a bajnoki címet illetően.”

autosport

Előző cikk

A Hungaroringen zárult a Gyorsasági OB

Következő cikk

Megtört a jég!