Rally Szakági Bizottság közleménye

Tisztelt Versenyzőink!

A szakági bizottság egyeztetéseket folytatott a rendezőinkkel a bajnokságok megkezdéséről. A nehéz helyzet ellenére a rendezők -részben -, vállalják a rendezvényeiket, amellyel komoly anyagi rizikót vállalnak fel. Adamovits Márk és Csapata mind a 3 elmaradt futamát pótolja, -Nyíregyháza a 4. futama -, ami nagy segítség a bajnokságunk megtartására!

Ezúton is köszönjük az erőfeszítéseiket, hogy kiállnak a Magyar Rally-ért! Legnagyobb sajnálatunkra -bár mindent megtett a versenyek érdekében -Lakatos Róbert csak a Vértes rally-t és a Mikulás rally-t tudja vállalni, mert Székesfehérvár és Zalaegerszeg városok ebben az évben nem támogatják a nagyszabású rendezvényeket.

A szakági bizottság szeretné, ha a Mikulás rally ebben az évben bajnoki futam lenne, -így lehet egy murva futam -, ezért kéri a rendezőt fontolja meg ennek lehetőségét. Természetesen neki is köszönjük, hogy segíti a bajnokságunk megtartását, ezzel a Magyar Rally-t is!

Sajnos a Mecsek Rally megrendezése is, a kialakult helyzet miatt, lemondásra került a rendező által, melyet –sajnálattal bár –de tudomásul vettünk. Rally3 bajnokságunkra is beérkeztek a rendezői igények, amit a napokban egyeztetünk.

Ami biztosnak tűnik, hogy júniusban Kisvaszaron megkezdődik a bajnokság, amit egy hétre rá követ egy északi régiós verseny is!

A rally szakági bizottság a mai napon a következőbajnoki versenynaptár tervezetet küldte az MNASZ felé.

2020.július 18-19 Salgó Rally R1, R2, HIST

2020.augusztus 15-16 Miskolc Rally R1, R2, HIST,(Rally3)

2020.szeptember 05-06 Eger Rally R1, R2, HIST (Rally3)

2020.október 10-11 Vértes Rally R1, R2, HIST

2020.november 06-08 Nyíregyháza Rally R1, R2, HIST (Rally3)

2020.december ….. Mikulás Rally R1, R2, OM, Amatőr

Az új versenybejelentéseket a rendezők május 15.-ig tehetik meg az MNASZ felületén, amit az elnökség június 1.-i dátummal véglegesít.

Berényi Ákos
Rallye szakág vezető

autosport

Read Previous

A második MNASZ-HUNESZ OAB versenyre lehet már készülni

Read Next

TCR Europe esports második forduló