Hideg Ádám a világ élvonalában

A negyedik helyet szerezte meg Hideg Ádám a Champions of The Future sorozat első fordulóján a spanyolországi Zuerában. A Mini kategória bajnokságában pedig holtversenyben a harmadik helyen áll.

Jól sikerült a csapat, a váz és a motorváltás a Hideg Team versenyzőjének, aki a korábbi WSK-futamokon nem volt teljesen elégedett a technikával és elsősorban a motorerővel. A Kidix azonban Spanyolországba abszolút versenyképes vázat és motort adott a számára, amivel a Mini kategóriában abszolút az élmezőnyhöz tartozott.

A versenyen ugyan kevesebben – 20-an – indultak a Mini kategóriában, mint a WSK-futamokon, azonban az olasz sorozat teljes élmezőnye itt volt.

Ádámnak szüksége volt egy kis időre, hogy visszanyerje az önbizalmát, de már az időmérőn sikerült csatlakoznia az élmezőnyhöz.

Az időmérőn és az első előfutamon egyaránt 4. lett, a második előfutamon 3., a harmadik előfutamon, az elődöntőben és a döntőben is a negyedik helyet szerezte meg. A bajnokságban így 80 ponttal, holtversenyben a harmadik–negyedik helyen áll.

„Hatalmasat léptünk előre – mondta Hideg Krisztián csapatvezető. – Ádám most azokkal a srácokkal tudott versenyezni, akik a múlt héten még kikerülték őt az egyenesben.

Nagyon jót tett a csapat és a technika váltás, azt kell, hogy mondjam, hibátlanul dolgoztak, Ádámnak nagyon tetszik a váz, és végre az idén először olyan motorral versenyzett, ami alulról is jól húzott és fönt is jól ment.

Az előfutamokban követett el pár apró hibát, de a végére nagyon jól felvette a fonalat. A döntőben hárman gyakorlatilag egymás mellett értek célba, nagyon kemény meccset vívtak.

Mint apa, nagyon büszke vagyok, mint csapatvezető azt mondom, hogy még egy picit lehetnénk jobbak is, de most boldogan utazunk haza.“

A Champions of The Future második versenyét október 22–25-én rendezik a portugáliai Portimaoban.

Champions of The Future – 1. forduló Zuera, Spanyolország (2020. július 17–19.)

Hideg Ádám eredményei

Mini döntő: 4.

Mini elődöntő: 4.

Mini előfutamok összesített: 4.

Mini 3. előfutam: 4.

Mini 2. előfutam: 3.

Mini 1. előfutam: 4.

Mini időmérő futam: 3.

Mini résztvevők: 20

Champions of The Future 2020, Mini bajnokság állása

1. Dimitry Matveev, orosz 89 pont

2. Kean Nakamura, japán 85 pont

3. Mark Kastelic, szlovén 80 pont

4. HIDEG ÁDÁM, MAGYAR 80 PONT

5. Christian Costoya, spanyol 77 pont

6. Gladysz Maciej, lengyel 76 pont

A Hideg Team együttműködő partnerei Continental Group Kft., Savim Hungary Kft., Hotel Parlament, Hotel Palazzo Zichy, Hotel Moments, SziCar Hungary Kft., Firebox Kft., Aktív Tours Kft., Continental Travel Kft. Dornhof Nagy und Partner Kft., HNN Projekt Kft., Aszú Étterem, Patócs Autóház Kft., C-Service Kft., Vázterv Mérnökiroda Kft., Ventosus Kft., Sky-log Magyarország Kft., Moltech Kft.

autosport

Read Previous

Szikrázó élmények

Read Next

Losonczy negyedik a Clióval