Losonczy negyedik a Clióval

Két negyedik helyezéssel kezdte az ESET V4 Renault Clio Kupát Losonczy Levente, a horvátországi Grobnikban. Az első futamban egy ütközés elkerülése miatt csúszott ki és az utolsó helyről tornázta fel magát a negyedikre. A második futamban pedig nekiütköztek. Biztató továbbá, hogy mind a két kalandos versenyen a második leggyorsabb kört futotta.

Több teszt után végre éles versenyen is láthattuk az MHH Kart Team versenyzőjét az ESET V4 Renault Clio Kupában, amelynek az egyetlen magyar résztvevője volt. A négy hétvégés sorozat Horvátországban, Grobnikban vette kezdetét, ahol tíz fős mezőny gyűlt össze.

„Az időmérőn a hetedik helyet szereztem meg, így mind a két futamban innen rajtoltam – mesélte Levi. – Az első futam harmadik körében elkerültem egy balesetet, ami után az utolsó helyre jöttem vissza a pályára, 15 másodperc hátránnyal. Innen tornáztam fel magam a negyedik helyre.

A második futamban egy Clio kigyulladt, ezért újra kellett indítani a versenyt. A harmadik kanyarban elém forgott az egyik ellenfelem, össze is ütköztünk és onnantól kezdve veszítettem a tempóból, de így is negyedik lettem.

Mind a két versenyen a második leggyorsabb kört futottam. Kezdetnek nem rossz, de legközelebb szeretnék dobogóra állni.“

Az ESET V4 Renault Clio Kupa következő futama augusztus 22–23-a között lesz a Slovakia Ringen.

EREDMÉNYEK

Losonczy Levente, ESET V4 Renault Clio Kupa, Grobnik

2. futam: 4.

1. futam: 4.

Időmérő: 7.

Résztvevők: 10

ESET V4 Renault Clio Kupa 2020-as versenynaptára

július 25–26.         Grobnik (Horvátország)

augusztus 22–23. Slovakia Ring (Szlovákia)

szeptember 5–6.  Brno (Csehország)

október 24–25.     Hungaroring (Magyarország)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

autosport

Read Previous

Hideg Ádám a világ élvonalában

Read Next

Molnár Martin nyerte a MiniMaxot