Szikrázó élmények

Nagy Benivel készített interjút itt olvashatják 2020 első rallycross versenye után.

Euroaszfalt Rallycross OB Kakucs Ring I. Forduló.
2020.07.11-12.

Swift Hybrid RX egy név mely sokunk számára ismeretlen volt egészen a 2020-as első Kukucs Ringi rallycross versenyig. Nagy Benjámin korábbi gokart és autósgyorsasági versenyző, a világpremiert futó mezőny tagjaként rajthoz állt vele.

Benivel készített interjút itt olvashatják.

Pár szakágban már versenyeztél, hogy kerültél ide a Rallycrossba?
Jött ez a lehetőség, és az innovatív technológia egyik úttörőjeként éltünk vele. Nem szerettem volna az autós gyorsasági szakágban, a korábbi kategóriámban még egy évet menni.

Szombaton szabadedzésekkel kezdődött a nap. Miként sikerült beülnöd a Swift Hybridet?
Az előzetes tesztnapoknak köszönhetően lehetőségem volt megismerkedni az autóval. Sikerült egy jó beállítás találnunk Farkas Roland szerelőm segítségével. Így bizakodóan álltunk hozzá a versenyhez.

Aztán jöttek a kvalifikációs futamok. Ezeket miként sikerült abszolválnod?
Egy harmadik és egy első helyet szereztem. A második futamban, a rosszul sikerült rajt után, mindkét versenyzőtársamat megelőztem ez első kör folyamán.

Vasárnap a Warm Up és a harmadik kvali után következett a döntő futam ahol már hatan álltunk a rajtrácson. Itt miként muzsikált alattad a Swift?
Én a negyedik rajtkockából indultam. Az első körben voltak pozíciócserék, amiben voltak test-test elleni küzdelmek. A harmadik körben éreztem, hogy elgyengül az autó, aztán fél körrel később a jobb hátsó kerék önállósította magát, én pedig a sporttársam mellé parkoltam.

Összefoglalva, elégedett vagyok a teljesítményemmel, szinte minden körben sikerült javítanom. Az említett műszaki hiba nélkül akár dobogós eredmény is születhetett volna. Augusztusban a következő versenyen újult erővel fogok küzdeni a csapattársaimmal….

Köszönöm a felkészülésemben való segítséget Buczkó Péternek és a Stabilty Workout-nak, valamint Farkas Roland szerelőmnek!

Köszönöm a töretlen bizalmat a Fémalk Zrt-nek!

Köszönöm a Swift Hybrid RX csapatnak a lehetőséget, hogy biztosították a Swiftet számomra.

Nagy Benivel legközelebb a Rallycross OB második futamán, Máriapócson találkozhatnak Augusztus 8-9-én.

Fotók: Hajóka SportFotó

– Hajósi Miklós –

autosport

Előző cikk

Blazsán Patrik nyerte az MNASZ-HUNESZ E-sport Országos GTSport Autószimulátor Bajnokságot

Következő cikk

Hideg Ádám a világ élvonalában