Dobogó az első Junior versenyen

Kiválóan sikerült Molnár Martin pályafutása első Junior kategóriás versenye a Morva Kupa brucki fordulóján, ahol nemzetközi mezőnyben szerezte meg a hétvége második helyét!

A csapat eredetileg nem is tervezte ezt a versenyt, ám a nyaralást lerövidítve úgy döntöttek, hogy mégis rajthoz állnak. Mivel a Morva Kupában nincs MiniMax kategória – ahol Martin az idén versenyez –, ezért az eggyel nagyobb Juniort próbálták ki, csak hogy szokja a jövőre esedékes nagy vázat.

Martin már az időmérőn jól teljesített, hiszen nyolcadik lett, az első futam rajtjában mindjárt előzött négyet és a negyedik helyen futott be. A legjobb eredményét a második futamban érte el, ahol második lett, míg a harmadik futamot szintén a negyedik helyen fejezte be. A licenccel rendelkező Junior versenyzők kategóriájában így a hétvége második helyén végzett. 

„Most ment Martin először nagy vázzal, ezért nem is vártunk tőle komoly eredményt, csak azt akartuk, hogy ismerkedjen a Junior kategóriával, ahol a tervek szerint jövőre fog versenyezni. 

Egy használt Parolin vázzal indultunk, ami korábban sok fejtörést okozott, vezethetőség terén. Szerencsénk volt, mert előzetes tesztelés nélkül cseréltünk egy ülést és két első villát, majd ezt követően egész versenyképes lett. A versenyben futott leggyorsabb körideje egy tizeddel maradt el a leggyorsabb köridőtől.

Martin kimaradt az összes ütközésből és nagyon szépen ment. Tetszik neki a nagy váz és az eredményei is biztatók, de az idei évet még a MiniMax kategóriában fejezzük be.”

Molnár Martin, Junior, Bruck eredmények

A kategóriában indulók száma: 22

3. futam: 4.

2. futam: 2. 

1. futam: 4. 

Időmérő: 8. 

autosport

Előző cikk

Körrekord Triscinában

Következő cikk

Második Rallycross OB hétvége eredményei