Borkovic százszázalékos teljesítménnyel lett bajnok a Laptiming Kupán

Megcsinálta Dusan Borkovic, amit a Laptiming Kupára eltervezett: mindkét hétvégi futamot megnyerve, százszázalékos teljesítménnyel szerezte meg a TCR Eastern Europe bajnoki címét.

Noha a pályán Dusan Borkovic nyerte a TCR Eastern Europe szombati versenyét a Laptiming Kupán, a bajnokságban korábban százszázalékos szerb nem lehetett nyugodt a leintés után. A felügyelők több tucat pályaelhagyást vizsgáltak, és keményen büntettek is.

Volt olyan versenyző, aki sorozatos pályaszélesítések miatt utólag 47 másodperces időbüntetést kapott, Borkovic „megúszta” 12 másodperccel. Összesen nyolc versenyző kapott kisebb-nagyobb büntetést, ezek összeadása után azonban Borkovic megtarthatta az első helyét és százszázalékos bajnoki teljesítményét.

A pályán második Milovan Vesnic összesen 32 másodperc időbüntetést kapott, így visszaesett a hetedik helyre. A szombati második helyet Jachym Galas örökölte meg, a harmadik pozíció Tomas Korenyé lett.

Ahogy szombaton, úgy vasárnap is Borkovic indulhatott a pole pozícióból, a M1RA szerb versenyzője ezúttal hibátlanul rajtolt. Borkovic négy kör alatt 3,5 másodperces előnyt épített ki a Vesnicet szép manőverrel megelőző Galassal szemben, ezt később növelni is tudta.

A harmadik helyért Vesnic Michal Makessel vívott kemény csatát, a hetedik körben a cseh versenyző meg is előzte cuprás márkatársát. Az élen Borkovic kényelmesen beosztotta az előnyét, bebiztosítva százszázalékos bajnoki címét.

TCR Eastern Europe, 2. verseny:

1. Dusan Borkovic (M1RA, Hyundai i30 N) 27:05.641
2. Jachym Galas (GT2 Motorsport, VW Golf GTI) +3.218 mp.
3. Michal Makes (Micanek MS, Cupra) +4.925 mp.

autosport

Előző cikk

Első körös dráma a Laptiming Kupán

Következő cikk

Jedlinski ellenfél nélkül nyert a Laptiming Kupán