Laptiming Kupával zárult a gyorsasági szezon

A hétvégén lezárult régiónk gyorsasági évada a Hungaroringen, a Főnix Motorsport szervezésű Laptiming Kupával. Ugyan ez a verseny évek óta a szezonnyitó hétvégeként ismert, most a vírusjárvány miatt őszre került át.

Sajnos a magyar indulók száma rendkívül alacsony volt, de így, hogy nemzetközi volt a hétvége, sok külföldi indulóval már látványos futamokat láthattunk.

A TCR Eastern Europe bajnokság idén jelentősen színvonalasabb lett, volt verseny ahol bőven 20 felett volt az indulók száma. Az idei évre Michelisz Norbert csapata a M1RA és Borkovic egy legyőzhetetlen párossá állt össze, a Hungaroringen is mindent behúztak, a szezon összes versenyét megnyerve lettek bajnokok. Ebben a mezőnyben most nem volt hazai induló, amit sajnálok.

A kistúrában egy izgalmas rajtrács állt össze, nagyon színes volt a mezőny. Az első versenyt Ákos Mohácsi nyerte Lotus-szal, az 1,6-os autók értékelésében pedig Bucsi Attila nyert. A második versenyen Hartmann Balázs volt a legjobb magyar pilóta az összetett 7. hellyel, a kistúra 1600cc-es értékesét is megnyerve.

A nagytúrások között is volt kinek szurkolni. Kálmán Bódis az első futamon a 9. lett, legjobb magyar pilótaként, Tamás Vizin üldözte a célig. A második versenyen szakadó esőben Bódis ismét győzött, nagyszerű versenyt futott, az összetett 4. helyen ért célba. A külön magyaroknak megrendezett harmadik futamon ismét Bódis nyert, az 1,6-os értékelésben Hartmann Balázs állhatott a dobogó tetejére, a Mazda MX5 kupát pedig Kovács Sámuel nyerte.

Ezek a Mazdák a Rallycross OB-ról érkeztek, a Hungaroringen is összemérték erejüket. Bence Dóczi és Kovács Sámuel nyert még futamokat.

A szombati Endurance versenyen egy izgalmas küzdelmet láthattunk a győzelemért, és magyar siker született. A Volentér Balázs / Vaclav Janik páros LMP3-as autóval küzdött egy LMP2-es technikával szemben, és ugyan épphogy lecsúsztak a győzelemről, ellenfelük időbüntetést kapott, így a magyar érdekeltségű autó nyert.

A Renault Clio Kupában egy hazai induló volt, Losonczy Levente két 5. hellyel gazdagodott a hétvégén.

A formula autósok között három magyar pilótának szurkolhattunk, közülük Michl Oliver emelkedett ki, mindhárom versenyen megnyerte a magyar értékelést, és összetettben is jól szerepelt.

A Swift Cup Europeidén az év második felében tudott elindulni, és sikerült az a bravúr, hogy végig nagy mezőnnyel vitték végig a bajnokságot. Az idén visszatért Tim Gábor minden futamon dobogóra állt és végül magabiztos előnnyel nyerte a nemzetközi értékelést.

Gratulálok minden pilótának és csapatnak, egy rövid időre összehúzott, pörgős szezont teljesítettek. Bízom benne, hogy a gyorsasági mezőny a közeljövőben erősödni fog, és még több hazai pilótának szurkolhatunk majd.

Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

fotók: Fönix Motorsport

https://www.facebook.com/olahgyarfas/posts/1281306165545370

autosport

Read Previous

Geresdlak Rally eredmények és képek

Read Next

Gajár Gyula képei a Geresdlak Rallyról