Hatalmas kihívás volt a II. Rally Hungary

A II. Rally Hungary a magyar autósport történetének egyik legnagyobb kihívása volt a sportszakma számára. Nem a könnyebbik utat választottuk és a koronavírusra fogva elhalasztottuk a versenyt, hanem megcsináltuk!
Köszönettel tartozom minden MNASZ munkatársamnak, a sportszakmának, rendezőnek és a promóternek, hogy komolyabb problémák nélkül sikerült az FIA ERC idei negyedik versenyét lebonyolítani, mely futammal elegendő verseny áll rendelkezésre, hogy az FIA bajnokságot hirdessen.
Köszönöm mindenkinek aki részt vett a verseny rendezésében, a média munkatársainak és természetesen a szurkolóknak, akik végig ott voltak a pályák mellett.
Köszönöm a magyar csapatoknak és versenyzőknek, hogy ebben a nehéz évben is neveztek a versenyre, még ha lemondásokkal is járt az FIA Covid szabályozások miatt!
Köszönöm az MNASZ kollégáknak akik hetek, hónapok óta készültek a versenyre, minden váratlan esemény ellenére az utolsó pillanatokig méltón képviselték a hazai sportszakmát és tudásuk legjavát nyújtották!
Világsztárok köszönték meg nekünk a rendezvényt és különösen büszke vagyok arra, hogy kitartó munkánk eredményeképp, ilyen neves sztárokat láthattunk vendégül Nyíregyházán a magyar mezőnyben.
Köszönöm a támogatást dr. Kovács Ferenc polgármester úrnak és dr. Szabó Tünde államtitkár asszonynak, hiszen a velük kialakított jó kapcsolat és a támogatásuk nélkül nem tudnánk ilyen fantasztikus versenyt rendezni a városban!

Ismertek annyira, hogy tudjátok, a sikerek után sem hagy alább a motivációm, és a mai naptól már a 2021. évi Rally Hungaryra készülünk. Tudom, hogy az FIA-nak és az Eurosportnak ismét bizonyítottuk, hogy Magyarországon méltó helye van az ERC-futamnak. A Kelet Autósport, mint rendező és a TRP, mint a hazai promóter közösen fantasztikus munkát végzett a hétvégén, köszönetet mondtam mindkét szervező csapatnak és nem kérdés számomra, velük folytatjuk a munkát a jövőben is. A hétvége során egyeztettem az Eurosport képviselőjével és az FIA megfigyelőkkel a 2021-es versenyről és elöljáróban már jó híreket kaptam. Napokban dönt az FIA Rally bizottsága, majd azt követően a FIA Világtanácsa a jövő évi naptárról, melyben remélhetőleg október végén, november elején helye van a III. Rally Hungarynek. Mindent megteszek annak érdekében, hogy így legyen!

Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

autosport

Read Previous

Wirtmann az öregúrral győzött

Read Next

Maricsek dobogón zárt a Peugeot Kupában