Magyar győzelem az ERC2-ben

A II. Rally Hungary FIA ERC-versenyt az Andreas Mikkelsen – Ola Fløene páros nyerte, ne felejtsük el, hogy a magyar Topp-Cars csapattal, szervizzel.
A Herczig Norbert – Ferencz Ramón páros a 14. szakaszig ott volt az élmezőnyben, de annyira tartott egy esetleges defekttől, hogy végül bevonzotta azt a 15. szakaszon, így a hatodik helyen zárt. Szép teljesítmény ez is Norbitól!

A szombati ORB értékelést megnyerő Hadik András – Kertész Krisztián kettős a 10. lett és Eb-pontokat szerzett.
Voltak komoly magyar részsikerek, gondolok itt a Csomós Miklós – Nagy Attila páros 10. szakaszon futott második helyére, Hadikék pedig a 14. gyorson autóztak abszolút második időt, mellyel bizonyították , hogy a ORB eleje is ott tud lenni az ERC élmezőnyében.

Az ERC2-ben ifj. Érdi Tibor és Csökő Zoltán abszolút esélyesként kezdte a versenyt a kategóriában és nem okozott csalódást. Hazai pályán nyerték sorozatban harmadik ERC2 versenyüket és átvették a bajnokságban a vezetést. Érdi csapata, mint az FIA ERC futamok állandó résztvevője, az idén is megérdemli az Európa-bajnoki címet!
Az ERC3-ban Vogel Adrienn – Notheisz Ivett ötödik helyen zárt, legjobb magyar párosként.

A III. Nyíregyháza Rally Historic értékelésében komoly, F1-es múlttal rendelkező ellenfelet kaptak a magyarok, Tomas Enge gyors is volt, de a Wirtmann Ferenc – Kerekes József kettős ismét megállíthatatlan volt és nyert. Az ORC-ben Gyarmati Ariel – Kocsis György páros nyert nagy előnnyel.

Az I. Pálháza Rally a Rally2 mezőnyének komoly kihívást jelentett, hisz az időjárás nekik már nem kedvezett. A versenyt a Foczkó Ákos – Madarász Szabolcs páros nyerte. Sajnos egy súlyos baleset is borzolta a kedélyeket, a Baksai László – Erdei Zoltán kettősnek gyors felépülést kívánok!

Gratulálok minden további kategória-győztesnek!

Oláh Gyárfás
MNASZ elnök

autosport

Read Previous

Maricsek dobogón zárt a Peugeot Kupában

Read Next

A Rally2-ben bajnokot avattak Nyíregyházán