Molnár Martin: A tempó meglepően jó volt

Gyorsan felvette a fonalat Molnár Martin a Trofeo Andrea Margutti versenyen, az olaszországi Castellettóban. A Rotax Max sorozatok után – ahol három bajnoki címet is szerzett – most tért vissza a profi olasz mezőnybe és a Mini60-as kategóriában. 

A visszaszokás nem sok időt vett igénybe, legalábbis, ami a tempóját illeti, hiszen nyert szabadedzést és az időmérőn is nagyon gyors volt. A kalandos elődöntő során kézzel kellett visszahúznia a gokartot a pályára, de nem adta fel. A döntőben pedig igen szoros csatát vívva szerezte meg a 28. helyet. 

„A Rotax bajnokságok után szerettünk volna visszatérni az olasz mezőnybe – mondta Molnár Zoltán, csapatvezető. – A Trofeo Andrea Margutti önálló, nem bajnoki futam, ahol a WSK mezőny nagyjából fele, 61-en álltak rajthoz a Mini kategóriában. 

A célunk az volt, hogy Martin minél hamarabb visszaszokjon ehhez a mezőnyhöz. Az még minket is meglepett, hogy az edzéseken azonnal ilyen gyors volt és hogy volt olyan edzés, amit meg is nyert. 

A tempója az időmérőn is jó volt, csoportjában 6. lett úgy, hogy tiszta kör híján három sárga szektorból hozta össze. Az előfutamokon 7., 13., 14. helyet szerzett. Vasárnap a warm upon 5. lett. 

A elődöntőben a 20. helyről rajtolt, de már a rajtfolyosóban felugrattak a gokartjára, aztán kétszer is letolták az ívről, közben pozíciókat vesztett. Az utolsó körben még volt előtte egy ötös ütközés, amit csak úgy tudott kikerülni, hogy lement a fűre, ahol megragadt a gokartja. Kézzel kellett visszahúzni a pályára és az utolsó célba érkezőként 31. lett. 

A döntőben erről a helyről rajtolt és a 28. helyre jött fel. Versenyzés szempontjából az elődöntő nem sikerült, a döntő viszont sokkal jobb volt, nagy küzdelemben szerezte meg ezt a pozíciót, volt olyan kör, ahol háromszor előzték oda-vissza egymást. 

A tempója jó volt Martinnak, de nyilván egy ilyen erős mezőnybe vissza kell rázódni. A döntő jól mutatta, hogy minden egyes helyezésért nagyon meg kell küzdeni. Ez volt az utolsó olaszországi versenyünk Mini60 kategóriában. Folytatás következik a Junior kategóriákban. 

Molnár Martin, Trofeo Andrea Margutti, Mini60 eredmények

Döntő: 28.

Elődöntő: 31. 

Warm up: 5. 

3. előfutam: 14.

2. előfutam: 13.

1. előfutam: 7.

Időmérő csoport: 6. 

autosport

Read Previous

Nem sikerült szépen zárnia az idényt Tóth Lászlónak a Formula Renault Eurocupban

Read Next

A Fazekas Motorsport indul a Dakar Rallyn