Véget ért az idea FIA WTCR szezon

Véget ért az idei FIA WTCR szezon, mely végül csak Európában, hat helyszínnel került lebonyolításra.

Sajnos már kezdetektől látszott, hogy a tavalyi kupagyőztesünk, Michelisz Norbert nem fog tudni beleszólni a bajnoki cím sorsába, a Hyundai technikailag hátrányba került az idei évre. Norbi végül az év második felében megkezdte a pontgyűjtögetést, de ez végül csak a 13. helyre volt elég a bajnoki tabellán. Így is a legjobb Hyundai-os pilóta volt idén.

Tassi Attila pont előtte végzett, 12. lett, kétszer állt dobogón, bőven több pontot szerzett mint csapattársa, az ex F1-es Monteiro, megkérdőjelezhetetlen a fiatal magyar pilóta fejlődése. Sajnos sok műszaki hiba és balszerencse is üldözte idén, de látszik, jövőre számolni kell vele, akár a bajnoki esélyesek között is.

A Zengő Motorsport idén nagyot lépett előre. Az új Cupra technikailag az élmezőnybe tartozik, és Azcona érkezésével egy jó alapjuk van, akire építeni lehet, akár a bajnoki címért is mehetnek jövőre. Boldizs Bence bemutatkozó évében nem vallott szégyent, 18. lett a bajnokságban, és többször is bejutott időméréseken a Q2-be. Kismarty-Lechner Gábor szerintem az év végére sokakat meglepett, felért a mezőnyre és sorra gyűjtötte a pontokat, 19. lett a bajnokságban.

Ez egy nehéz és kiszámíthatatlan idény volt, magyar szempontból kevesebb katarzis élménnyel, de úgy hiszem minden adott ahhoz, hogy jövőre sokkal több örömünk legyen a hazánkban startoló 2021-es szezonhoz. Jó látni, hogy érkezik a fiatal magyar generáció is, nagy eséllyel jövőre már az élmezőnyben lesznek ők is!

Oláh Gyárfás
MNASZ elnök

Michelisz Norbert * Attila Tassi * Bence Boldizs * Kismarty-Lechner Gábor * Zengő Motorsport

autosport

Read Previous

Tassi csapatutasítás áldozata lett, Michelisz a hetedik az utolsó futamon

Read Next

Nem sikerült szépen zárnia az idényt Tóth Lászlónak a Formula Renault Eurocupban