Hetedik helyen végzett összetettben Vogel Adrienn és Notheisz Ivett 2020-ban a rali-Eb-n

Kategóriájuk hetedik helyén fejezte be a rali-Eb 2020-as idényét Vogel Adrienn és navigátora, Notheisz Ivett. A Roger Racing Team és a cseh Orsák Rallysport versenyzői technikai hiba miatt azonban nem értek célba a FIA ERC évadzáró  fordulóján, a Kanári-ralin.

A folyamatosan változó körülmények ellenére végig hiba nélkül versenyzett a magyar női páros a Las Palmas de Gran Canaria környékére szervezett szezonfinálén, a technika azonban most nem állt mellettük. A 14-es gyorsasági után, a 15-ös rajtja előtt mindössze egy kilométerrel megállt az autó, a számítógép hibát jelzett, amit nem sikerült elhárítaniuk.

“Pénteken más jellegű gondjaink voltak: mindkét első kereket cserélnünk kellett. nem sokkal egymás után. Ráadásul az elképesztően kiszámíthatatlan körülményekkel is meg kellett küzdenünk, voltak olyan gyorsaságik, hol szinte méterről méterre változtak az időjárási viszonyok. Ennek ellenére az ERC3-ban a hetedik helyen, a női értékelésben pedig a másodikon álltunk az első nap végén. Reméltük, hogy szombaton kicsit simább napunk lesz, de sajnos nem így történt. Az autó egyszer csak megállt, hiába próbáltuk újraindítani, nem sikerült, nem tudtunk célba érni. Ez egy technikai sport, benne van a pakliban. Örülünk neki, hogy összetettben megtartottuk a helyünket, és így első rali-Eb-s szezonunkban a kategóriánk ötödik helyén végeztünk a harminc induló között. A Roger Racing Team és az Orsák Rallysport, valamint a támogatóink, partnereink és a szurkolók nélkül ez nem sikerült volna, köszönjük nekik az egész éves munkájukat” – összegezte Vogel Adri a hétvégét és a szezont is.

“Három éve versenyzünk együtt, ez az első eset, hogy nem tudtunk befejezni egy ralit. Jó lett volna egy erős eredménnyel zárni, de ez most nem rajtunk múlt. Nagyon sokat tanultunk idén, izgalmas pályákon versenyezhettünk. Az Orsák Rallysporttól mindig tökéletes autót kaptunk, fantasztikus munkát végeztek” – mondta Notheisz Ivett.

A Roger Racing Team tulajdonos csapatfőnöke, Jobbágy Ákos elégedetten kommentálta a lányok eredményét. “Várakozáson felül teljesítettek egész évben, harminc férfi között ötödikek lettek, év elején a tízbe vártam őket. Ez volt az első szezonjuk az Eb-n, Magyarországot leszámítva mindenhol most versenyeztek először. Több is van még bennük, azt meg fogják mutatni jövőre.”

Vogel Adriék így tehát az ERC3-as kategóriában az éves pontversenyben az hetedik helyen zártak, a női indulók közül pedig a legtöbb pontot gyűjtötték.

autosport

Read Previous

Köszönet szakembereinknek, sportbíróinknak

Read Next

Molnár Martin: Harcos premier X30 Juniorban