Remek magyar teljesítmények már januárban

Az elmúlt hétvégén a Közel-Keleten két magyar csapat is remekül szerepelt. A Zengő Motorsport a dubaji 24 órás endurance versenyen állt rajthoz, mely mostanra már egy kultikus szezonnyitó esemény a pályaversenyzők számára.

A viadalon több műszaki hibájuk és kisebb ütközésük volt, de minden akadályt sikerrel vettek, és a népes TCR kategória hetedik helyére hozták be a Cuprát.

A Zengő Zoltán, Kismarty-Lechner Gábor, Tóth Csaba, Horváth Tamás és Gál Szabolcs alkotta versenyzői csapat az összetettben a 29. helyen végzett.

A Dakar szintén ebben a térségben zajlott, mégpedig Szaúd-Arábiában. A hajrára, a második hét végére már csak egy magyar csapat maradt versenyben, az első Dakarját teljesítő Fazekas Motorsport.

Ugyan a kamionos csapat is adott fel szakaszt és emiatt nem értékelték az összetettben, mégis végigküzdötte a két hetet és eljutott a célig. A Fazekas Károly, Horn Albert, Csákány Péter trió többször is közel volt a kamionos mezőnyben a Top10-es helyezéséhez, ami a világ legnehezebb tereprally versenyén való első részvételt tekintve kitűnő eredmény.

Gratulálok!

Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

Fotók: Horváth Tamás, Gál Szabolcs, Fazekas Motorsport

autosport

Előző cikk

Havon folytatódott a Kakucsring Kupa

Következő cikk

László Zoltán – Berendi Dávid a WRC mezőnyében