Hideg Ádám: Nagyon kemény hét volt

Idei legnehezebb versenyét teljesítette Hideg Ádám a WSK Super Masters Series második fordulóján, az olaszországi La Concában. Kicsúszás, ütközés és motorhiba is hátráltatta. Ennek ellenére a Révész Truck Racing Team versenyzője döntőbejutó helyen állt, amikor végleg megadta magát a motorja. 

Az előző hetekhez képest kisebb, de nagyon erős OKJ mezőny gyűlt össze La Concában. Az időmérőn Ádám hibázott, kicsúszott és a 62 induló közül a 60. helyen végezett. Így mind a négy előfutamában az utolsó helyről rajtolt. Itt rendre 6-12 helyet javított és az előfutamok összesített eredménye alapján a 45. helyen jutott elődöntőbe. 

Egész héten küzdött a technikával, ami nem akart összeállni. A vasárnapi elődöntőre a Kart Republic csapata próbált a motoron karburálni. Ádámnak a warm up nem sikerült jól, de az elődöntőre alaposan felszívta magát és a hétvége legjobb formáját hozta. Döntőbe jutó helyen állt, amikor a motor megadta magát. 

„Ezúttal nem jutott Ádám döntőbe, de ez nem rajta múlott – mondta Hideg Krisztián csapatvezető. – A technika nehezen állt össze, ami párosult egy extrémen tapadó aszfalttal, amit nem könnyű kiismerni, ezek együtt az egész hétre rányomta a bélyegüket. 

Ádám az időmérőn hibázott, az előfutamokon szépen jött fel. Vasárnap az elődöntőre nagyon összeszedte magát. Simán bejutott volna most is a döntőbe, ha nem áll meg a motor. De hát a technikai sport már csak ilyen.”

A WSK Super Master Series következő futamát március 24-én rendezik Sarnoban. 

Hideg Ádám OKJ eredmények

WSK Super Master Series, La Conca (Olaszország), 2021. március 12–14.

Résztvevők: 62

Időmérő: 60.

CE előfutam: 12. 

AE előfutam: 18. 

DE előfutam: 15. 

BE előfutam: 18.

Előfutamok összesítve: 45. 

A elődöntő 19.

autosport

Előző cikk

MHH Kart Team: Levi nagyot lépett előre

Következő cikk

Bonus Cup képekben