Molnár Martin legjobb WSK időmérője

P1_ during the WSK Super Master Series III 2021 at Circuito Internazionale Napoli in Sarno (SA), Sarno (SA) on March 26, 2021. Description by Mario Perrucca Picture © 2021 Mario Perrucca/Motorsportpictures; all rights reserved All rights reserved. This photo cannot be published, reproduced, distributed, or transmitted in any form or by any means, including photocopying, recording, or other electronic or mechanical methods, without the explicit permission of the owner (Mario Perrucca). For permission requests write to: mario@marioperrucca.it Motorsportpictures

Pályafutása legjobb WSK időmérőjét teljesítette Molnár Martin a Super Master Series sarnói futamán, ahol az OKJ mezőny 80 indulójából a 19. helyet szerezte meg. Az egykörös tempó és a versenyhelyzetek tekintetében is egyértelműen fejlődött és mindössze két pozíció hiányzott, hogy döntőbe jusson. 

A WSK Super Master Series harmadik futamára újra gyarapodott az OKJ mezőny, ezúttal 80-an mérkőztek meg egymással. Martin az időmérő csoportjában 7. lett, ami összesítésben a 19. helyet jelentette. Az előfutamok során rendre a 11–15. helyen végzett. Ez alól két kivétel volt. A harmadik előfutamban 6.-nak futott be, a negyedikben pedig kilökték és egy megforgás után a falnak csapódva fejezte be a futamot. Szerencsére nem sérült meg, a gokarton azonban volt munka bőven. 

Az elődöntőben remek rajtot vett és a 19. helyről 12.-nek fordult. Innen azonban visszaesett és a futam végén 19.-nek intették le. 

„Az egykörös tempója és versenyhelyzetek kezelése is fejlődött Martinnak – mondta Molnár Zoltán, csapatvezető. – Az edzéseken voltak top 5-ös idei is. A helyezkedésben kell még fejlődnie, hogy az időmérőn a leggyorsabb bollyal tudjon menni.

Folyamatosan változott most is a pálya. Martin kérésére változtattak a beállításon, amivel azonnal hatodik lett az előfutamban. Sajnos a következőn kilökték és kiesett. 

Az elődöntőben jól rajtolt. Még meg is jegyeztük a pálya szélén, hogy külső íven valaki nagyon megy. Hát ez volt Martin. A 19. helyről a 12.-re lépett előre, de a kör végére már ketten visszaelőzték, végül pedig 19. lett. Kemény a mezőny és a döntőbe jutásért már tényleg a legjobbakkal kell megküzdeni. 

Összességében elégedettek vagyunk Martin fejlődésével, egyre jobban beilleszkedik a csapatba. A verseny után átjöttünk Lonatóba, itt lesz egy kétnapos tesztünk, utána pedig pihenünk egy kicsit.”

A WSK Super Masters Series következő futamát április 9–10-e között rendezik Lonatóban. 

Molnár Martin, Révész Truck Racing Team, OKJ eredmények

WSK Super Master Series, Sarno (Olaszország) 2021. március 25–27.

Résztvevők: 80

Időmérőfutam: 7. 

Időmérő: 19.

AB előfutam: 15. 

AC előfutam: 12. 

AD előfutam: 6. 

AF előfutam: kiesett

AE előfutam: 11. 

Előfutamok összesítve: 38. 

B elődöntő: 19.

autosport

Read Previous

Hideg Ádám: Rádió és borda Sarnóban

Read Next

Tempó Magazin 2021 / 2.adás – Rallycross díjkiosztó 2020