Mads Østberg – Torstein Eriksen páros nyerte az 54. Mecsek Rally-t

A Mads Østberg – Torstein Eriksen páros nyerte az 54. Mecsek Rally-t. A díjátadón elmondta, ugyanazzal az elánnal és tempóval versenyzett, mint ahogy azt a VB-n teszi, így külön elismerés minden magyar párosnak, akik tudták a tempóját követni. A Világbajnok páros igazi sportemberként nyilatkozott.

Hadikék, Turánék és Velenczeiék is ott tudtak maradni a VB menő közelében, ami jól mutatja, hogy nagyon erős a magyarok tempója, büszke vagyok a magyar élmezőnyre!

A Hadik András – Kertész Krisztián a második helyen állhatott a dobogóra, sok fontos pontot szerezve ezzel a bajnokságban. A harmadik a lengyel Grzegorz Grzyb – Adrian Sadowski kettős lett, megelőzve a negyedik helyen érkező Velenczei Ádám – Bacigal Igor párost. A Klausz Kristóf – Csányi Botond kettős az ötödik, a Osváth Péter – Papp Tamás páros a hatodik helyen végzett.

Sajnos sem a Turán Frigyes – Bagaméri László, sem a Csomós Miklós – Nagy Attila páros nem tudta befejezni a viadalt, pedig esélyük lett volna egy szép eredményre.

Az ORC értékelést magabiztos versenyzéssel a Rongits Attila – Hannus Laszló páros nyerte.

A Peugeot Rally Cup értékelés győztese a Szauer Gergő – Rácz László kettős lett.

A Historic EB értékelésben a legjobban a Mekler, László – Mekler-Miko Edit páros teljesített, az összetettben hetedik helyen értek célba, a Wirtmann Ferenc – Kerekes József kettős pedig az OB és Mitropa Historic értékelését nyerte.

Az 54. Mecsek Rally további kategória győztesei és magyar dobogósai:https://bit.ly/3x2bNSG

Gratulálok mindenkinek, az 54. Mecsek Rallye nagyszerű verseny volt, fantasztikus díjkiosztó hangulattal a Főtéren!

Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

fotók: Sári Péter

autosport

Előző cikk

Bitto Zsolt galériája a Mecsek Rallyról

Következő cikk

Wirtmann továbbra is veretlen