F1 és F3 a hazánkban

Több aspektusból is hihetetlenül fontos versenyhétvége következik a Hungaroringen. A 36. Formula 1 Magyar Nagydíj már remélhetőleg teltház előtt zajlik, és a két hete forrongó hangulat a bajnoki riválisok között a Hungaroringen már a pályán folytatódik, nem a média hasábjain.

A két bajnoki aspiráns évek óta egymással küzd a győzelemért a Hungaroringen, úgy gondolom, hogy ismét egy hihetetlenül izgalmas párharcot fogunk látni, amibe akár az időjárás is közbeszólhat.

Azonban én egy picit most hazabeszélnék, hisz kilenc év után, újra magyar pilótának szurkolhatunk F1-es hétvégén. Tóth László bemutatkozó, tanuló évét futja a FIA Formula 3-ban, és a hazai versenyére készül a 30 fős mezőnyben.

Laci érdekes módon nagyon keveset versenyzett a mogyoródi pályán, hisz formula autós karrierjét főként olasz és nemzetközi bajnokságokban kezdte.

A Campos Racing sem találta meg még idén a tempót ,ezért a tanulás és fejlődés az ami most a cél.

Személy szerint kívánom, fejezze be mindhárom futamot, legyen közel a top20-hoz, és akkor én azt mondom, jól mutatkozott be a hazai közönség előtt. Ha pedig pontot szerez? Akkor pezsgőt bontunk!! 🙂

Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

autosport

Előző cikk

Tóth László felkészült a Formula 3-as bajnokság magyarországi fordulójára

Következő cikk

Létrejött a találkozó, Orbán Viktor Magyarország Miniszterelnöke és Jean Todt FIA Elnök között