World RX és Euro RX Svédországban

A Rallycross Világbajnokság és az Európa-bajnokság Svédországban folytatódott. A világbajnoki mezőnynek és az Euro RX3-nak ez volt a második hétvégéje, az Euro RX1 pedig itt kezdte meg a 2021-es szezont.

Szabó Krisztián a Spanyolországban látott jó formáját átmentette Höljes-be is, végigmenetelt a kvalifikációs futamokon és az elődöntőben a második helyen végzett. A döntőben ugyan nem jutott fel a dobogóra, az ötödik lett, de az eredményével a világbajnoki tabella harmadik helyén várja a folytatást, ami ebben a mezőnyben hatalmas szó.

Mózer Attila is a VB mezőnyében állt rajthoz, csakúgy mint Spanyolországban. Az elődöntőben negyedik lett, így pont lemaradt a döntő futamrőf.

Az EuroRX1 két magyar pilótával startolt el Svédországban, és mindkét magyar, Kárai Tamás és Lukács Kornél Csucsu bejutott a döntőbe. Kárai a negyedik helyet szerezte meg, Lukács Kornél hatodikként zárt.

Az EuroRX3-ban (volt S1600-as kategória) Szíjj Zsolt Jolly ezúttal nem szerepelt olyan jól, mint a szezonnyitó hétvégén, nem jutott el az elődöntőkig, a 14. helyen zárt.

Gratulálok a magyaroknak a szerepléshez, további sikeres szezont kívánok!

Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

Fotók: Red Bull Content Pool

autosport

Read Previous

Zengős sikerek, felemás WTCR eredmények a hazai pilótáknak

Read Next

FIA WTCR és Pure ETCR képek