Győzelem és harmadik hely Csehországban!

Csehországban folytatódott a kamion Európa-bajnokság. A csapatok átépített versenygépekkel érkeztek Mostba, a nemzetközi szövetség ugyanis szigorított a biztonsági előírásokon.

Nos a megváltozott egyensúly a Révész Racing versenygépén egyáltalán nem látszott, Kiss Norbert az időmérés során a leggyorsabb volt, így az első rajthelyről startolhatott az első futamban. Nem volt könnyű  a kvalifikáció, a pálya egyik részén nedves, egyes szakaszain száraz volt a burkolat. Ahogy az edzés után a Révész Racing pilótája mondta, 15 éve indul versenyeken, de ekkora kontraszt még soha nem volt a pálya egyes részei között.  

Esett az eső, így nedves aszfalt várta a pilótákat az első verseny során is. Norbi mellől Hahn, mögüle Lenz és Albacete indulhatott. Az első kört sárga zászló mellett tette meg a mezőny, Kiss Norbert magabiztosan vezetett, és már a második körben közel három másodperc volt az előnye. A második helyre egy körrel később Lenz jött fel egy szép előzéssel, és próbált a magyar pilóta nyomába eredni. Csökkent a távolság, féltávnál két másodperc volt a differencia. A pálya felszáradt, a 8. körre pedig megérkezett Lenz Norbi nyakára, aki viszont remekül irányította „Balut”, így nem volt riválisának előzési lehetősége sem, Kiss Norbert pedig rajt-cél győzelmet aratott. A harmadik helyen Lacko ért célba. Norbinak ez volt a harmadik futamgyőzelme a szezonban. 

  • Az elején még nagyon nedves volt a pálya, de aztán folyamatosan száradt, és ezeken az íveken Lenz kicsit gyorsabb volt, de nagyon örülök, hogy sikerült megnyernem a versenyt. Köszönöm a csapatnak a remek munkát – mondta a leintés után Kiss Norbert. 

A második, fordított rajtrácsos versenyen a 8. helyről rajtolhatott a magyar pilóta. Ezúttal már napsütés fogadta a mezőnyt, de sok helyen még vizes volt az aszfalt. Norbi remekül startolt, rögtön három kamiont előzött meg. Halm mellett is sikerült elmenni, majd Janiec következett, aki ugyan két körön át tartotta magát, de végül megelőzte Kiss Norbert az MAN-t. Calvet volt a következő áldozat, egy fantasztikus manőver után már az 2. helyen haladt a 41-es rajtszámú piros versenykamion. Az élen Kursim állt, és folyamatosan próbálkozott Norbi a pálya több pontján is. Az utolsó körben aztán sikerült bebújni az Iveco mellé, így a kockás zászló ezúttal is a Révész Racing pilótáját intette le először. A verseny után viszont Kiss Norbert 10 másodperc büntetést kapott, a felügyelők szabálytalannak látták Kursim előzésénél, így végül harmadik lett a második futamban. 

autosport

Előző cikk

Jól állnak a magyarok a Barum Rallyn

Következő cikk

Mads Østberg – Torstein Eriksen kettős nyerte a Vértes Rally-t