Hideg Ádám szárnyalt az esőben

Két hónap szünet után ülhetett újra gokartban Hideg Ádám, a kétfutamos WSK Open Cup első állomásán, az olaszországi Lonatóban. A ritmust gyorsan felvette, ám száraz pályán érezhetően erőhátrányban volt. Az elődöntőre azonban leesett az eső és a Révész Racing versenyzője elkezdett szárnyalni. Négy helyet javított és már éppen az ötödik ellenfelét támadta, amikor eltört a gokart tengelye, megforgott és kiesett a versenyből. 

„A végeredmény sajnos nem sikerült, de így is elégedettek lehetünk Ádám teljesítményével – mondta Hideg Krisztián csapatvezető. – Két hónapja nem ült gokartban és a verseny előtti tesztre sem tudtunk elmenni, de három szabadedzés után rendben volt minden. 

Az időmérő futamában 13. lett, összesítettben 39. Az első két előfutam jól sikerült, azokon öt és három helyet javítva 8., 11. lett. A szombati három előfutamon alulról nehezebben gyorsult a gokart, kétszer a 15. helyen végzett, egyszer a 13., így összesítettben a 34. helyen jutott elődöntőbe. 

Nagyon vártuk az esőt, ami vasárnap reggel meg is érkezett. A motorja a warm upon tönkrement, így másikkal kellett indulnia az elődöntőben. A rajtnál mindjárt javított négy pozíciót és már éppen a 12. helyezettet támadta, amikor eltört a tengelye. Kettőt forgott a pályán. A versenyének vége lett, de legalább nem sérült meg. 

Nem volt szerencsénk, viszont Ádám tempója jó volt. Minidig nagyon kritikus vagyok vele szemben, de most azt kell, hogy mondjam, mindent kihozott a hétvégéből, amit csak lehetett.”

Hideg Ádám, Révész Racing, OKJ eredmények

WSK Open Cup, 1. futam, Lonato (Olaszország), 2021. szeptember 17–19.

Résztvevők: 71

Időmérő futam: 13.

Időmérő: 39.

CD előfutam: 8. 

AC előfutam: 11. 

CE előfutam: 15. 

BC előfutam: 15. 

CF előfutam: 13. 

Előfutamok összesen: 34.

B elődöntő: 29. (kiesett)

autosport

Előző cikk

Figyelmeztetés és fontos pontok

Következő cikk

Molnár Martin két futamot nyert a WSK-ban