Kiss Norbert – Vasárnapra is jutott egy győzelem!

Le Mans-ban vasárnap is folytatódott a kamion EB versenysorozat. Ezúttal is két futamot rendeztek. Már a délelőtt folyamán a leggyorsabb volt Kiss Norbert, a Révész Racing magyar pilótája megnyerte az időmérőt, így az élről rajtolhatott.

A nedves pálya miatt most is sárga zászló hatálya alatt startolt a mezőny, ami jól sikerült, és Norbi az élen haladt, mögötte a bajnoki címért szintén harcoló Lenz és Hahn haladt. Állandósult a távolság közöttük, Lenz kettő, Hahn három másodpercre volt a piros MAN mögött, csata inkább a hátsó régiókban volt. Végül a részben felszáradó pályán Kiss Norbert 5 másodperces előnnyel nyert, az idei szezonban immár nyolcadik sikerét ünnepelhette!

A fordított rajtrácsos versenyen Norbi a nyolcadik helyről indulhatott, de már az első körben bravúros előzéseket mutatott be, és feljött a 6. pozícióba. Kursim haladt az élen, aki a harmadik helyről lépett előre. A magyar pilóta remekül bújt be Halm mellé, és az ötödik volt két kör után. Ettől kezdve Lackot és Lenzet üldözte, többször is próbálkozott, de megelőzni nem sikerült a németet, így az ötödik helyen zárt a Révész Racing versenyzője, értékes pontokat szerezve. A futamot André Kursim nyerte.

  • Ez egy jó hétvége volt, a csapat remek munkát végzett. Kicsit sajnáltam, hogy tegnap nem indulhattam az élről a büntetés miatt, de a mai nap ilyen szempontból jobban sikerült. Ismét megszereztem az első rajthelyet, de az első futam elég nehéz volt a nedves körülmények miatt, ám sikerült újból győzni. A vasárnapi második verseny nagyon kemény volt, remélem a közönség is élvezte a manővereket! Vezetjük az összetettet, elégedett vagyok – mondta Kiss Norbert a versenyek után.

Összetettben Kiss Norbertnek 175 pontja van, mögötte Sascha Lenz 149, Adam Lacko 146 ponttal áll. Folytatás egy hét múlva Spanyolországban.

autosport

Előző cikk

Kiss Norbi vasárnap is nyert

Következő cikk

Totális magyar dominancia Francaországban