III. Rally Hungary sajtótájékoztató

A hivatalos sajtótájékoztatóval megkezdődött a III. Rally Hungary programja. Tegnap a versenyzők hangolódtak a hétvégére egy hivatalos teszttel Miskolcon, holnap pedig elkezdődik az idei magyar Rally EB futam!

2015-ben, első megválasztásomkor az volt a célom, hogy méltó szintre emeljük a hazai autósportot, és olyan pozícióba helyezzük , mint amilyenben bármely másik magyar sikersportág van. Úgy gondolom, hogy ebben a tekintetben révbe értünk, méltó és fix helye van a magyarországi futamnak a Rally Eb versenynaptárában, az új promóter, a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség, a HUMDA segítségével pedig új alapokra tudtuk helyezni a verseny jövőjét is, nyugodtan gondolkodhatunk a hosszú évekre szóló szerződéshosszabbításban. Külön köszönetet szeretnék mondani kiváló házigazdánknak Nyíregyházának és dr. Szabó Tündének, aki mindig támogatja a magyar autósport fejlődését.

Minden készen áll a hétvégére, és a verseny mellett én azon fogok dolgozni, hogy a nemzetközi szövetséggel egyeztetve az itteni Eb-futam jövőjét biztosítani tudjuk.A hétvégén már eldőlhet az Európa-bajnoki cím sorsa, de az országos bajnokságban mindenképpen győztest avatunk vasárnap este.

Hajrá Magyarok!

Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

autosport

Read Previous

Harmadik Rally Hungary-jére készül a Vogel-Notheisz páros

Read Next

Felkészülés a jövőre