Zsírpapa a bajnoki címre tör, de ez nem érdekli

Az Országos Historic Rallybajnokság E korcsoport bajnoki címéért szállhat versenybe Zsíros Imre és Mészáros Sándor a Lada VFTS-sel. Jelenleg négy pont hátránnyal a harmadik helyen állnak, de mivel a szezonzáró Nyíregyháza Rally dupla szorzós, még bármi előfordulhat. 

„Azt mondják, hogy bajnokok lehetünk E csoportban, de igazából fogalmam sincs, hogy állunk – nevet Zsírpapa. – Wirtmannt akartam megverni idén, de őt abszolútban már nem lehet utolérni.”

A bajnoki cím esélye azonban nem jelenti azt, hogy Zsírpapa taktikusan, a pontokat számolva fog versenyezni. 

„Biztos, hogy nem. Eddig sem érdekelt, hányadikok vagyunk. Van annyi kupám, mint a dög. Nyomni fogom neki, mint az állat. Másképp nem tudok menni. Ha nekiállunk taktikázni, akkor biztos, hogy beesünk. 

Ha esni fog, akkor oda kell figyelni, mert hosszú a verseny és célba akarunk érni, de ha száraz lesz, azt fogja, akkor lehet neki veretni.”

Zsírpapát ebben a veretésben az Etikett Print Kft., a Box Print-FSD Packing Kft. és a GQS Kft. segíti. 

„A lényeg, hogy sokan leszünk historicban, jó lesz a hangulat, egymás vérét fogjuk szívni, a szurkolók meg jöjjenek sokan, mert nélkülük lehet versenyezni, de minek. Pont olyan, mint lassan menni egy versenyen. Annak sincs sok értelme.” 

autosport

Előző cikk

Wirtmann már bajnok, de ez nem jelent semmit

Következő cikk

Újra összemérhetik tudásukat Európa élmezőnyével Velenczei Ádámék