Hihetetlen, de igaz: Zsírpapa bajnok és megverte Wirtmannt

Hihetetlen dolgok történtek Zsírpapával és Mészáros Sándorral a Nyíregyháza Rallyn. Először is száraz volt a pálya, ezért Zsírpapa, ahogy ígérte, verette neki. Az E csoportot megnyerték a VFTS-sel, historic abszolútban pedig másodikok lettek, ami már önmagában is komoly teljesítmény. Ha minden igaz, akkor ezzel az E csoport élén végeztek, Zsírpapa pályafutása első, Mészi sokadik bajnoki címét szerezte. De Zsírpapát csak egy dolog érdekelte: MEGVERTE WIRTMANNT!

„Figyelj ide, az év utolsó (mért) gyorsaságiján, Erdőbényén, a sötétben két tizeddel megvertük Wirtmannt – kezdte Zsírpapa nagyon szigorú hangon. – Az nem érdekes, hogy egyébként négy perccel vert minket a versenyen, azt úgyse nézi senki, az sem számít, hogy azt a gyorsaságit nem mi nyertük, csak egy a lényeg: a 2022-es év utolsó mért historic gyorsaságiján megvertük Wirtmannt, érted? Kérdeztem is tőle, mi van, hirtelen így megöregedtél? – nevet Zsírpapa. – Ez tudod mit jelent? Ezzel fogom jövőre egész évben szívni a vérét.

Most is voltak gyíkok, de ezzel nem foglalkozunk. A pályák jók voltak, verettük neki, mentünk keresztbe, mint az állat. A szőlőben jobban, mint kellett volna. Annyira, hogy kivittem egy elsőbbség táblát. Kicsit megrogyott a hátulja, leszakadt a szélesítés egy darabja, a tankot alig bírtuk kinyitni, de végig bírta. Kasza (Zoli) nagyon jól felkészítette az autót.

Máriapócs (Rabócsiring) nagy élmény volt, rengeteg nézővel, tapsoltak, dudáltak. Nagyon jól esett a szeretetük. Etapon is sok helyen kint volt a fél falu, integettek. Azt képzeld el, hogy még molinót is csináltak nekünk. Amikor megláttam a pályán, onnantól kezdve még jobban verettem.”

Zsírpapát a veretésben és a bajnoki cím megszerzésében az Etikett Print Kft., a Box Print-FSD Packing Kft. és a GQS Kft. segítette. 

„A bajnoki címről nem tudok mit mondani, állítólag megnyertük, de nem tudom pontosan. Szerintem még nem voltam bajnok, de lehet, hogy csak elfelejtettem. Meszes többször volt már bajnok, az biztos. De nem ez számít. Csak is az utolsó gyorsasági, Erdőbénye, a sötétben. Alig várom, hogy találkozzak Wirtmannal.”

autosport

Előző cikk

Európa-bajnoki futamgyőzelemmel fejezte be a szezont a Citroën Rally Team Hungary

Következő cikk

Szauer Gergő és Kerék István újra bajnokok!