Nehéz hétvégéjük volt a magyaroknak Olaszországban

Sajnos azt kell mondanunk, nem a mi hétvégénk volt az FIA WTCR legutóbbi állomása az olaszországi Adria pályán, pedig voltak biztató jelek.

A kedvezőtlen BOP ellenére Michelisz Norbert végig az élmezőnyben autózott, megnyerte a második szabadedzést is. Az időmérésen már nem tudott a pole-ért folyó harcba beleszólni, hetedik lett. Mindkét futamon ott ért célba, ahonnan rajtolt. A fordított rajtrácsos versenyen a negyedik helyről negyedik lett, majd a főfutamon a hetedik helyről startolva a hetedik helyen intették le. Ugyan a hétvégén a legtöbb pontot gyűjtötte márkán belül, a bajnoki címért már nincs küzdelemben. Remélem a szezonzáró versenyen már felszabadultan tud majd versenyezni, tét nélkül és talán összejöhet a bajnoki dobogó legalsó foka, mely még elérhető.

Tassi Attila bejuthatott volna a top10-be, akár egy fordított rajtrácsos pole-ra is esélye volt, de csapatutasításra el kellett emelnie a lábát a gázról az időmérésen. Így mindkét futamon a középmezőnyben küzdött, 4 pontot gyűjtött a hétvégén.

A Zengő Motorsport Cupra-i ezúttal a mezőny végén versenyeztek, a BOP a spanyol márkának okozott a legnagyobb gondot. Pozitívum, hogy Boldizs Bence ezúttal már fel tudta venni a ritmust a két világsztár csapattársával, Huffal és Azconával. Genénél mindkét futamon jobb volt, 18. és 16. helyen érkezett célba.

A bajnokság utolsó hétvégéjére Oroszországban kerül sor november végén, remélem a Szocsi pályán már jobban jön ki a lépés a magyarok számára.

Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

autosport

Read Previous

Nyirádi pódium fotók

Read Next

Molnár Martin dobogón