Molnár Martin: Biztató felkészülési verseny

Az olaszországi Lonatóban rendezett Winter Cupon készült Molnár Martin a következő hétvégén megrendezésre kerülő WSK Final Cupra. A Révész Racing versenyzője az időmérőn és a döntőben is ütközésbe keveredett, de az előfutamok során jól szerepelt, a legváltozatosabb időjárási körülmények között is több pozíciót tudott javítani.  

OKJ kategóriában szinte a teljes WSK élmezőny rajthoz állt, így igen erős, 55 fős mezőny gyűlt össze. Molnár Martinnak nem volt szerencséje az időmérőn, ahol egy lassúbb versenyzőtársa keveredett elé és összeütköztek. Folytatni tudta ugyan a kvalifikációt, de a gumijai visszahűltek, így a csoportjában a 17. lett. 

A négy előfutam során a 13. és a 14. helyekről indult. Itt az időjárás felvonultatta a teljes repertoárját. Az Olaszországon átsöprő vihar a lonatói South Garda pályát is elérte. Martin versenyzett slickkel száraz pályán, slicckel esőben és esőgumival esőben is. Mind a négy előfutamában több pozíciót javított. A slick gumival teljesített esős futama volt a legjobb, ott hét helyet jött előre. 

Az előfutamok után következett a szuper futam (super heat), ahol hatodik lett. Ezzel a 15. helyen jutott döntőbe, ahol az első körben féktávon hátulról eltalálták és kiesett. 

„Izgalmas hétvége volt – mondta Martin. – Már az edzéseken is jó volt a tempóm. Az időmérőn szerettem volna összerakni egy jó kört, de egy lassabb versenyző elém keveredett, úgyhogy ez nem sikerült. 

Az előfutamokon minden rendben volt, több pozíciót is tudtam javítani. Az esős futamok kifejezetten jól sikerültek. A döntőben a 15. helyről rajtoltam. Szerettem volna az első tízbe felküzdeni magamat, de sajnos az első kör végén kilöktek. 

Bár az eredmény most elmaradt, a tempómmal elégedett vagyok. Felfoghatjuk ezt a versenyt felkészülésnek a WSK Final Cupra, amit egy héttel később, Adrián rendeznek.”

Molnár Martin, Révész Racing, OKJ eredmények

Winter Cup, Lonato (Olaszország), 2021. október 12-14.

Résztvevők: 55

Időmérő futam: 17.

Időmérő összesített: 33.

CD előfutam: 13. -> 11.

CE előfutam: 13. -> 7.

BC előfutam: 14. -> 9.

AC előfutam: 14. -> 7.

Előfutamok összesített: 16.

Szuper futam: 8. -> 6.

Szuper futam utáni összesítés: 15. 

Döntő: 15. -> kiesett

autosport

Előző cikk

Célban a magyarok a Tunisia Desert Challenge-en

Következő cikk

Tempó Magazin 2021 / 28.adás – Rallycross OB, Nyirád szezonzáró