ERC és WRC magyar indulókkal

A két legrangosabb rally bajnokság utolsó versenyét rendezték az elmúlt hétvégén.

Az FIA ERC Rally Európa-bajnokság utolsó futama a Kanári Szigeteken szombaton ért véget, mindkét induló magyar páros célba ért.

Ifj. Érdi Tibor és Csökő Zoltán ugyan pénteken nagyon korán kiesett a versenyből, szombaton szuperrally-ztak és be tudták fejezni a futamot. Új technikával ismerkedtek az ERC2 mezőnyében és a végére meglett az összhang, három szakaszt nyertek az ERC2 mezőnyében a Skoda R4-essel. A versenyt az összetett 47. fejezték be, az ERC2-ben pedig ötödikek lettek.

A László Martin – Berendi Dávid kettős szinte az összes idei ERC futamon részt vett, versenyről versenyre fejlődve. A kanári-szigeteki versenyen az összetett 26. helyén értek célba, az ERC3-ban hatodikok lettek, az ERC3 juniorok között pedig a negyedikek. A bajnokságot az ERC3-ban az ötödik helyen zárták, a junior bajnokságban pedig negyedikek lettek, 4 ponttal lemaradva a dobogóról.

Az FIA WRC – FIA World Rally Championship Világbajnokság utolsó olaszországi versenyén is volt magyar induló, a László Zoltán – Hanyik Gergely kettős az összetett 51. helyen végzett Monzában. László Zoltán idén négy WRC és három ERC futamon állt rajthoz, ami komoly teljesítmény.

Gratulálok minden magyar párosnak az idei szezonban mutatott teljesítményhez.

Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

autosport

Előző cikk

Frissített 2022-es ORB naptár

Következő cikk

Három magyar szakaszgyőzelem a Tunézia Desert Challenge-en