Elindult a gyorsasági szezon

A hétvégén elstartolt a Magyar Gyorsasági Országos Bajnokság, ahogy megszokhattuk a V4 országokkal karöltve.

A Hungaroringen induló évadnak a Főnix Motorsport volt a házigazdája, remek szerevezést láthattunk, rendkívül színes és szépszámú nemzetközi mezőnnyel. Ugyan az egyes kategóriákban lehetett volna magasabb a hazai indulószám, de a versenyekre nem lehetett panaszunk.

A Swift Cup Europe már sokadik virágzását éli, idén jól átható a trend, szinte az egész mezőny már az új, 1.4 turbós Swifttel versenyez, de persze még vannak 1.6-os autók. A 24 fős indulószám a pandémiás időszakban igen jónak mondható, és ahogy már megszokhattuk, rendkívül izgalmas és parázs csaták zajlottak.

A nemzetközi értékelésben Lengyel Ádám és Tim Gábor szerepelt a legjobban a magyarok közül, az első hétvége után Lengyel vezeti is a bajnokságot a 2020-as bajnok Tim előtt, aki mindhárom versenyen dobogóra állt. A juniorok között Bucsi Attila szerepelt remekül és hívta fel magára a figyelmet, míg az 1.6-osok mezőnyében Forrai Gábor nyerte mindhárom versenye az értékelést.

A nagytúra mezőnyében ifj. Bóta István szerepelt a legjobban a hazai indulók közül, 10. és 7. helyezést ért el a két versenyeken.

A kistúrások között Hartmann Balázs az első versenyen 15. lett, a második futamon pedig Losonczy Levente állhatott dobogóra, második lett a futamon és a Clio Cup értékelésben.

Míg a kistúra és nagytúra mezőnye igen népes volt, a formula kategóriában sajnos csak 11 induló volt. Az első futamon Michl Olivér második helyének örülhettünk, második versenyen pedig Magyar János a negyedik helyen érkezett célba, mint legjobb magyar pilóta.

Az egy órás endurance futamon Volentér Balázs a cseh csapattársával esélyesként indult a pole-ból, de gondjaik voltak és a harmadik helyen értek célba az LMP3-as autóval.

Összességében pozitív érzésekkel távoztam a Hungaroringről, hisz egy remek rendezésű, színvonalas eseményt láttam, szinte minden kategóriában nagy mezőnnyel, és sok remek magyar szerepléssel.

Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

Fotók: Laptiming Kupa – Főnix Motorsport

Eredmények: https://chronomoto.hu/livetiming/pdf/…

autosport

Read Previous

I. Therwoolin Boldogkő Rallye a Pannon Kupáért képek

Read Next

MHH Kart Team: Ütközés és dobogó