Pozitív irányba dől a mérleg

Két versenyzőjével jutott el az I. Therwoolin Boldogkő Rally céljáig a PSZA Motorsport csapata. Az ORC 12-es kategóriájában a Helembai „Csikar” Zsolt – Szebenszki Csaba második helyen ért célba, míg az egyedi rajtengedéllyel indulók között szintén második lett a Kulcsár Balázs – Holecz László duó.

A csapat harmadik versenyző párosa, a Berta László – Császár László duó sajnos az első gyorsasági szakaszon egy anyagfáradásos hiba miatt kiállni kényszerült.

„Három autóval álltunk neki a szezon első futamának, amit már nagyon vártunk. Sajnos az egyik autónkat nagyon gyorsan el is veszítettük, pedig Berta László nagyon készült a versenyre. Értetlenül állunk a dolog előtt, a kuplungtárcsa közepe szakadt ki úgy, hogy vadonatúj alkatrész volt. Rengeteg munkánk volt a felkészülésben és az autónk is ütőképes a kategóriában, ezért is nagyon sajnáljuk, ami történt” – kezdte a beszélgetést Szabó Árpád, a PSZA Motorsport koordinátora.

Az egyik szemük sír a kiesés miatt, a másik nevet, hiszen a másik két párosuk kategória második helyen zárt. Helembai Zsolt is a P12-es kategóriában indult, így jó kis harc lehetett volna csapaton belül.

„Zsoltiék jártak mindenfelé, volt pár kalandjuk, de ennek ellenére jó szájízzel zárták a versenyt. A tavalyi évhez képest ez egy pozitív hétvége volt a számukra” – folytatta Árpi.

Kulcsár Balázsék egyedi rajtengedéllyel vettek részt a versenyen. Ők a Mitropa Kupát tervezték az idei évre, ám a Covid-19 járvány miatt még most nem tudtak részt venni külföldi versenyen, ezért döntöttek úgy, hogy a Boldogkő Rallyn próbálnak szerencsét.

„Balázsnak elsőre nagy falat volt a verseny, hiszen sprintből érkezett. Ennek ellenére jól érezték magukat, a kategória második hely csak hab a tortán. Remélik, hamarosan lehet menni külföldre versenyezni” – zárta a beszélgetést Szabó Árpád.

Köszönjük a támogatóinknak: Virtech Labs Bt., Dolphio Technologies Kft., Fornád Trans Kft., Doboz és Acélszerkezet Kft., Mogacél Kft., Arthand System Kft., Handball Family Bt., Közbeszerzés Figyelő Kft., Netdragon Service Group Kft., Fúzió Elektrotechnika Kft., Millers Oils Hungary, Hankook Racing Tyres, Matricakell.hu, FoliaZ.hu., GN Group Kft., Kormosadi.hu, SFR Parts Kft., Eurokardán Kft., Mobil Vizsgáztató Kft., SZRV Racing Kft., Primun Go Kft., Oroszlánszív Informatikai Zrt., BPracing.hu, Interpasszív Kft., Truckport Hungary Kft., Ten-Line Kft., Kulcsár-System Kft., MNASZ Tehetséggondozó Program.

autosport

Előző cikk

Télből a tavaszba a Hungaroringen

Következő cikk

Fordulatos verseny