Molnár Martin: Agresszív gumikezelés

Különösen nehéz hete volt Molnár Martinnak a Champions of the Future első állomásán, Genkben, ahol az egész OKJ mezőny komoly leckét kapott gumikezelésből. 

A sorozatban más abroncsot használnak, mint a WSK versenyein, ráadásul az MG új keveréket készített az idei szezonra, amely keményebb lett a korábbinál. A hideg aszfalton nagyon nehéz volt a felmelegítésük és az üzemi hőmérsékleten tartásuk, ami minden pillanatban nagyon agresszív gumikezelést igényelt. 

Martin egykörös tempója nagyon biztató volt, de nem könnyű dolog egyik pillanatról a másikra átállni egy drasztikusan agresszív gumikezelésre. Az időmérőn csoportjában 20. lett, az előfutamokon a 13–23. helyek között végezett. A reményfutamon pedig a 24. helyet szerezte meg. A tapasztalatai azonban jól hasznosíthatók lesznek két hét múlva, amikor szintén Genkben rendezik a CIK gokart Európa-bajnokság első OKJ-futamát, amelyen szintén MG gumikat használnak. 

„Hasznos tapasztalattal lettünk gazdagabbak – mondta Molnár Zoltán csapatvezető. – Az első pillanattól az utolsóig nagyon agresszívan kellett kezelni a gumikat. Ha utolértél valakit, és nem szúrtál be neki az első adódó alkalommal, akár csak egy kanyart is kivártál, azonnal lehűlt annyira a gumid, hogy már nem volt tapadásod.

Ezért egészen más vezetési stílusra volt szükség, mint az idei WSK-futamainkon. Amikor sikerült Martinnak felmelegíteni a gumikat, akkor most is jó volt a tempója, de nagyon nehéz volt a működési tartományban tartania őket. Érdekes tapasztalat volt ez a verseny, mindenképpen olyan, ami hozzájárul egy versenyző fejlődéséhez. Bízunk benne, hogy két hét múlva ugyanezeken a gumikon még jobb eredményt fogunk elérni.”

Molnár Martin, Révész Truck Racing Team, OKJ eredmények

Champions of the Future, Genk (Belgium), 2021. április 29. – május 2.

Résztvevők: 88

Időmérőfutam: 20.

Időmérő: 58.

CD előfutam: 13. 

DF előfutam: 16. 

AD előfutam: 26. 

DE előfutam: 19. 

BD előfutam: 23. 

Előfutamok összesítve: 58.

Reményfutam: 24. 

autosport

Előző cikk

Gender Racing Monzában

Következő cikk

Hideg Ádám: Korcsolyapálya Genkben