Euroformula Open és Olasz F4 magyarokkal

Igazi formula autós hétvége ez magyar szempontból. Az Euroformula Open és az Italian Formula4 is a Paul Ricard pályán versenyez, mindkét bajnokságban magyar versenyzőkkel.

Az Euroformula Open ugyan már nem a fénykorát éli, a mezőny jelentősen csökkent, de még mindig fontos lépcsőfok a formula autózás világában. A 12-13 fős mezőnyben Keszthelyi Viviennek szurkolhatunk, aki már szerzett pontokat a bajnokság első hétvégéjén.

Az olasz Formula4 bajnokság egy rendkívül erős sorozattá nőtte ki magát az utóbbi években, a formula autózás lényegében első lépcsőfoka ez a gokartozás után. A mezőny közel negyven fős, és két magyar pilótának is szurkolhatunk. Válint Bence második szezonját kezdi itt, tőle már a top10 közeli eredmények is várhatóak. Révész Levente élete első versenyhétvégéjét várja, számára a versenyek befejezése és minél több tanulás az elsődleges feladat.

Érdemes követni az MNASZ oldalát, ahova minden verseny élő közvetítése kikerül. Mindkét bajnokság 3-3 futamot fog teljesíteni a hétvége során, így lesz mit nézni.

Hajrá Magyarok!

Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

autosport

Előző cikk

Két gyors után Turánék vezetnek

Következő cikk

Továbbra is Turánék az élen, szoros a verseny