Harmadik forduló: Salgó Rally 2021

Közel 110 versenyzőpáros adta le a nevezését a pénteken és szombaton sorra kerülő Salgó-ralira, az országos bajnokság idei szezonjának harmadik futamára, mely nemcsak ORB, hanem FIA CEZ verseny is egyben.

A Rally1 mellett az ORC, Historic és a Rally3 mezőnye is összecsap ezen a hétvégén.

A versenyen ezúttal nem vesz részt a világbajnokság WRC2-es kategóriájában címvédő norvég Mads Östberg, Torstein Eriksen kettős, mert ők a Szardínia-ralin, a vb idei ötödik viadalán érdekeltek a hétvégén. A legutóbbi, Ózd-Eger-ralin diadalmaskodó Jan Kopecky, Jan Hlousek páros, a WRC2 2018-as vb-győztese viszont leadta a nevezését.

A magyar élmezőny szintén jelen lesz, így többek között a címvédő Hadik András, Kertész Krisztián duó, az előző idényben bajnoki ezüstérmes Turán Frigyes, Bagaméri László páros, valamint Csomós Miklós és Nagy Attila, illetve Velenczei Ádám és Bacigal Igor is.

A verseny első gyorsasági szakaszát péntek este rendezik, majd szombaton további kilenc szakasz vár a mezőnyre. A verseny össztávja 123 kilométer, a céldobogó és a díjátadó Salgótarján központjában lesz. A Rally3-asok öt gyorsasági szakaszt fognak teljesíteni a szombati napon.

Sok sikert kívánok minden rajthoz álló párosnak!

Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

autosport

Read Previous

Elkezdődött az FIA WTCR 2021-es szezonja

Read Next

Kezdődik a Salgó Rally