FIA WTCR – Felemás szezonkezdet

Nagyon vártuk már az FIA WTCR idei szezonjának első versenyeit, mely végül magyar szempontból felemás hétvégét hozott.

Michelisz Norbert az első versenyen jól szerepelt, legjobb Hyundai-os pilótaként az ötödik lett, az egyik leggyorsabb volt a pályán, megmutatta az új autójuk ütőképes. A második versenyen sajnos már a rajt utáni balesetsorozatban kiesett. Nagy kár érte, mert ezzel nagy hátrányba került a bajnokság szempontjából, persze még sok van hátra a szezonból.

Attila Tassi szintén remek tempót autózott, és ez a második versenyen hozta meg az eredményét, ahol a negyedik lett. Mindkét versenyen fontos pontokat gyűjtött és a nyolcadik helyen áll jelenleg a bajnokságban.

A Zengő Motorsport magyar pilótájának, Bence Boldizs-nek az első hétvége a túlélésről szólt, nem a legideálisabb a Nordschleife-n kezdeni a szezont és ismerkedni a körülményekkel és a technikával. Ettől függetlenül jól vette az akadályokat, mindkét futamon célba ért és pontokat is szerzett. A Trophy és a Junior értékelésben is így a harmadik helyen áll.

Az első hétvége valószínűleg nem a valós sorrendet mutatta, június végén a portugáliai hétvége után már tisztább képet láthatunk majd, és bízom benne, hogy ennél jóval sikeresebb hétvégét zárnak majd a magyarok.

Gratulálok mindenkinek és sikeres folytatást kívánok!

Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

autosport

Read Previous

Gajár Gyula képei a Salgó Rallyról

Read Next

Küzdelmes versenyzés és pontszerzés a Salgó Rallye-n