Hideg Ádám: Küzdelem és csoda

Küzdelmes hétvégéje volt Hideg Ádámnak a Champions of the Future sorozat második futamán, a spanyolországi Zuerában. Az időmérőn a csoportja sokáig kivárt, így egy körrel kevesebbet tudtak menni, ami az egész hétvége teljesítményét megpecsételte. 

A Révész Racing versenyzője így a 84 fős OKJ mezőnyben az időmérő futamán a 21., míg összesítettben 56. lett. Az előfutamokon a 20–21. helyről indult, ami ebben az erős mezőnyben egyet jelent a darálóval. Az első két futamon sikerült kisebb csodát tennie, hiszen kilenc és hét helyet javított, de a következő hármon – részben műszaki hiba miatt – ezt nem tudta megismételni.

Összesítettben az 56. helyen jutott a reményfutamba. Innen az első hat mehet tovább a döntőbe, így a mezőny nagy része minden mindegy alapon versenyzett. Ádámot a rajtnál kilökték, a fűről azonban sikerült visszaevickélnie a pályára. Szerencséjére egy baleset miatt teljes pályás sárga zászló volt érvényben, így fel tudott zárkózni a mezőny végére, ahonnan nyolc helyezést javítva végül a 22. helyen ért célba. 

„Furcsa hétvégénk volt – mondta Hideg Krisztián csapatvezető. – A szabadedzéseken nagyon jó volt a tempónk, és bíztunk benne, hogy az előző hétvégéhez hasonlóan ezt az időmérőn is meg tudjuk mutatni. Azonban Ádám egész csoportja nagyon sokáig kivárt, és bár tudtak mért kört menni, de messze nem tudták kihozni a gumikból a legtöbbet. 

Innentől kezdve meg volt pecsételve a hétvégénk. Volt két nagyon jó előfutama és a reményfutamban is nagyon szépen zárkózott fel. Az ilyen nehéz hétvégékből lehet a legtöbbet tanulni. Az időmérőre kell koncentrálnunk, ha ott tud Ádám tiszta kört futni, akkor minden esélye megvan, hogy az élmezőnyben legyen.”

A csapat marad Zuerában, ahol ezen a hétvégén a gokart Európa-bajnokság negyedik OKJ futamát rendezik. 

Hideg Ádám, Révész Racing, OKJ eredmények

Champions of the Future, 2. futam, Zuera (Spanyolország), 2021. július 16–18.

Résztvevők: 84

Időmérő futam: 21.

Időmérő: 63.

CD előfutam: 12.

AC előfutam: 15.

CE előfutam: 20.

BC előfutam: 22.

CF előfutam: 19.

Előfutamok összesen: 56.

Reményfutam: 22.

autosport

Előző cikk

Bitto Zsolt képei a Székesfehérvár–Veszprém Rallyról

Következő cikk

Indul a Rallycross VB és EB