Molnár Martin: Egy újabb lépés előre

Két egymást követő hétvégén versenyzett Molnár Martin a spanyolországi Zuerában. Először a Champions of the Future bajnoki futamán vett részt, majd az FIA Európa-bajnokságon. Az első hétvége tapasztalatait az Eb-n tudta kamatoztatni, az időmérő és az előfutamok is jobban sikerültek, mint egy hete. 

A Révész Racing versenyzője az időmérő futamán 12. lett, míg összesítettben a 83 OKJ résztvevő közül a 46. helyet szerezte meg. Az előfutamok során a 15., illetve a 16. helyről indult. Az első kettőn tudott pozíciót javítani, és mindkétszer a 14. helyen ért célba. 

A harmadikon 21. lett, a negyediken viszont egészen a 10. helyig küzdötte fel magát, amikor egy balesetbe keveredett, ezért visszaesett a 17. helyre. Az utolsó, vasárnapi futamon pedig egy balesetet kerülve sérült meg a gokartja és kényszerült a verseny feladására. Összességében az 56. helyen végzett. 

„Az időmérőm és az előfutamaim is jobbak voltak, mint egy hete – mondta Molnár Martin. – A kvalifikáción jó bolyba mentem be, de a leggyorsabb körömben előznöm kellett. Nem volt rossz az eredményem, de lehettem volna gyorsabb is. 

Az előfutamok közül volt, amelyik jól sikerült, volt, amelyikben nem jó döntést hoztam. A negyedik volt a legjobb, amikor a tizedik helyig jöttem fel. A mögöttem jövő azonban nagyon későn fékezett, bejött mellém, nekiment az előttem lévőnek és kitolta őt a kanyarból. Mivel belső íven voltak, nem tudtam befordulni tőlük, így sok pozíciót veszítettem. 

A vasárnapi előfutamon pedig a rajt után megforgott egy versenyző. Csak az utolsó pillanatban vettem észre. A füvön kellett kikerülni, de mivel a manővert nem tudtam az aszfalton előkészíteni, a füvön eltolta az elejét és nekimentem a gumifalnak. 

Kár, hogy a vége ilyen rövid volt. Az időmérőm és az előfutamok is jobbak voltak, mint egy hete. A mezőnyversenyzést kell még tanulnom, erre is nagyon jó volt ez a hétvége. Azt érzem, hogy megint sikerült egy kicsit előrelépnem, és talán ez a legfontosabb. A nyári szünetig lesz még két versenyünk, aztán pihenünk egyet.”

Molnár Martin, Révész Racing, OKJ eredmények

FIA Gokart Európa-bajnokság OKJ 4. futam, Zuera (Spanyolország), 2021. július 23–25.

OKJ kategória résztvevők száma: 83

Időmérő futam: 12.

Időmérő összesített: 46.

BD előfutam: 16. -> 14.

DE előfutam: 15. -> 14.

AD előfutam: 16. -> 21.

DF előfutam: 15. -> 17.

CD előfutam: 16. -> kiesett

Előfutamok összesített: 56.

autosport

Előző cikk

Hideg Ádám a végén megmutatta

Következő cikk

Wirtmann: Túl sok volt