Egy kiállítás gépei

Az autósport szeretet pont olyan határtalan Nagyszénáson, mint az alföldön a látóhatár. A Gender Racing Team már második alkalommal volt hivatalos a 2021.08.07 -én harmadszorra megrendezett Autó és Motorversenyzők Aláírásai Relikviái gyűjtemény kiállításra.

A végtelen sportszeretet az alföldi községben Márta Jánostól ered, aki mozgássérült helyzete ellenére óriási rajongója a technikai sportoknak. Jó pár éve már mikor elkezdte gyűjteni a különböző hazai és külföldi csapatok versenyzők autogramjait melyek aztán további legkülönfélébb dolgokkal egészültek ki a csapatruházattól kezdve a posztereken naptárakon át a különböző alkatrészekig, ereklyékig.

A gyűjtemény mostanra már nagyon komoly terjedelműre duzzadt és pár éve Jani úgy gondolta, hogy ezeket az imádott sportágainak a dokumentumait, dolgait és ezeken keresztül szeretett sportágait is megmutatja szűkebb környezetének is, ráadásul úgy, hogy a különleges versenygépeket és a versenyzőket ne csak a képeken, hanem élőben is láthassák az érdeklődők.

Ebben már évek óta nagyszerű partner a Nagyszénási Kulturális Központ mely otthont ad a gyűjtemény kiállításának a termeiben és a központ előtti parkban a fürdő előtt pedig helyet kaphatnak a csapatok és járművek, melyek érkeznek az ország szinte minden részéről és szinte minden autós és motoros szakágból.

Az autósportból idén is jelen volt a sportág legsikeresebb hazai túra és formula autós csapata is. A Gender Racing az idei évre az F4-es és F3-as versenyautóját hozta el bemutatni a rendezvényre. A csapat nagyon szívesen vesz részt ilyen kezdeményezésekben ahol olyan helyeken lehet népszerűsíteni szeretett sportágunkat, ahonnan kevesebb rajongónak van lehetősége eljutni a versenyekre és találkozni testközelből a versenyzőkkel és versenyautókkal.

Ezen a rendezvényen még pluszban azért is sokkal-sokkal szívesebben teszi ezt a csapat, mert ennek a kis rendezvénynek egy olyan lelke és motorja van, mint Márta János sporttársunk, akinek sportszeretete lelkesedése és kitartása sok sportolónak és hétköznapi ember számára lehet nagyon komoly példa!

A hétvégén már harmadik alkalommal nyílt meg a kiállítás és bőgtek fel a motorok Nagyszénás központjában a helyi sportszeretők nagy örömére.

A Gender Racing ezúton is köszönetet mond a meghívásért és köszönetet mond minden sporttársunknak és közreműködőnek, akik eljöttek és bármilyen formában támogatták a rendezvényt. Reméljük Jani sport szeretete, kitartása továbbra is töretlen marad a gyűjtési szenvedéllyel és a szervezéssel együtt és jövőre is ott lehet csapatunk a negyedik alkalommal is!

autosport

Előző cikk

Dobogós magyar eredmények Szlovákiában

Következő cikk

Budapesten folytatódott a Szlalom OB