Szlovákiába látogattak a gyorsaságisok

A Magyar Gyorsasági Országos Bajnokság ötödik hétvégéjére került sor a Slovakiaringen és mint megszokott FIA CEZ és Eset Cup verseny is volt egyben a közeli országok indulóival. Ennek köszönhetően minden kategóriában igen magas volt az indulószám, de sajnos a magyar bajnokság szempontjából nagyon kevés volt a rajthoz álló versenyző.

A nagytúra (GT) kategóriában két magyar versenyző képviselte a magyar színeket, Bódis Kálmán mindkét versenyen 13. lett, kategóriájában a két futamon ötödik helyet szerezve.

ifj. Ficza Ferenc újra a GT4 kategóriában versenyzett, összetettben 14. helyen fejezte be a versenyeket. A GT4-esek között két második helyet begyűjtve.

A Twingo Cup-ban először született magyar siker. Lantos Szabolcs az első versenyen „csak” a 15. lett, innen sikerült feljönnie a második versenyen, amit megnyert!

A Clio Cup Bohemia futamain két magyar versenyző állt rajthoz. Az első futamon Losonczy Levente negyedik lett, Hatvani Bálint pedig a 11. helyen ért célba. A második futamon Losonczy már dobogóra állt a harmadik helyen, Hatvani pedig feljött a negyedik helyre.

A formula autós kategóriában két magyar versenyző indult. Az első futamon Berta Benjamin a második lett, az F3-as kategóriát megnyerve. Magyar János a negyedik lett, kategóriájában másodikként.

A második futamon Berta Benjamin már elsőként látta meg a kockás zászlót, természetesen a kategóriáját is megnyerve. Magyar János a negyedik lett újfent, ám ezúttal a kategóriáját is nyerte.

A kistúrások mezőnye igen népes volt, közel harminc autó sorakozott fel a rajtrácsra, köztük Rácz Gergővel. A fiatal magyar versenyző az első versenyen harmadik lett, kategóriáját toronymagasan megnyerve. A második futamon az ötödik lett, de kategóriáját ismét nyerte.

Az egyórás endurance futamon ifj. Ficza Ferenc a 11. helyen ért célba, kategóriája negyedik helyén. Bódis Kálmán a 12. lett, kategória másodikként.

Gratulálok minden magyar versenyzőnek és csapatnak!

Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

Eredmények: https://speedhive.mylaps.com/Events/1902812

Fotók: ESET CupGender Racing Team#NNR

autosport

Előző cikk

Felvértezve várják a Vértes Rallye-t Velenczeiék

Következő cikk

Dupla pontszerzés a Slovakiaringen