Mads Østberg – Torstein Eriksen kettős nyerte a III. Rally Hungary-t

A III. Rally Hungary-t a szinte végig vezető helyen autózó Nikolay Gryazin – Konstantin Aleksandrov páros érkezett elsőként célba, 37 másodperccel megelőzve a második helyen célba érő és a Magyar OB értékelést is megnyerő Mads Østberg – Torstein Eriksen kettőst.

Később a Gryazin – Aleksandrov páros 15 perc időbüntetést kapott, mivel nem állt meg a Herczig Norberték baleseténél. Az orosz páros a büntetést elfogadta, óvással nem élt. Így az Mads Østberg – Torstein Eriksen kettős nyerte a III. Rally Hungary-t.

A legjobb magyar páros a harmadik helyen záró (OB 2. hely) Hadik András – Kertész Krisztián, akik ezzel a 2021-as bajnoki címet is megszerezték.

Legnagyobb riválisuk, a Csomós Miklós – Nagy Attila kettős egy defekt után jelentős hátrányt próbáltak az egész versenyen ledolgozni, de ez végül nem sikerült, az OB értékelésben negyedikek lettek a harmadikként záró Klausz Kristóf – Csányi Botond páros mögött. Csomósék ezzel az eredménnyel a bajnoki második helyet szerezték meg.

Az ERC2-ben ifj. Érdiék kiestek, Juhász Csaba – Bencs Zoltán kettős a hatodik lett.

ERC3-ban a legjobb magyar helyezést a László Martin – Berendi Dávid páros érte el, a hatodikok lettek.

Az ORC abszolút értékelését a Bertalan Márton – Mózes Máté kettős nyerte. A Historic futamot a Wirtmann Ferenc – Kerekes József páros nyerte.

További eredmények: https://bit.ly/3jzyoBr

autosport

Előző cikk

A Hadik András – Kertész Krisztián páros az ORB bajnoka

Következő cikk

Tempó Magazin 2021 / 25.adás – WSK OPEN CUP ADRIA, RALLY FAFE