Dupla Zengős sikerrel zárult a WTCR idénye

Az év végére kijött a lépés és megmutatta a Zengő Motorsport két sztárpilótája azt, amire év elején számítottunk. A Zengő Motorsport fantasztikus dupla győzelemmel zárta az évet Oroszországban! Rob Huff és Mikel Azcona megmutatta miért is tartoznak a túraautózás legjobbjai közé, és a magyar csapattal bebizonyították, ha minden összeáll, akkor igenis nyerő párosítás ez. Remélem jövőre egész évben ez a tendencia folytatódik és akkor először lehet magyar csapatbajnoki cím a túraautózás csúcskategóriájában.

Magyar pilótájuk nem volt ezúttal sem szerencsés, Boldizs Bence az első futamon a 17. helyen ért célba, a második futamon sajnos vétlenül kiesett egy elég csúnya balesetben. A junioroknak kiírt értékelésben a harmadik helyen zárta az évet.

Michelisz Norbert mindkét versenyen pontszerző volt, de nem tudott komolyabban beleszólni az élmezőny dolgába, kicsit haloványan zárult ez az amúgy sem túl jó szezon számára. A bajnokságot végül a nyolcadik helyen zárta.

Tassi Attila a nem túl jó időmérés után rendkívül erős futamokat produkált, és a legeredményesebb magyar pilóta volt az orosz hétvégén. Mindkét futamon a mezőny hátsó régiójából indult, de remekül sikerült előre jönnie. Az első versenyen a hetedik lett, a második futamon épphogy lemaradt a dobogóról, a negyedik helyen intették le.

Gratulálok mindenkinek!

Oláh Gyárfás
MNASZ elnök

FIA WTCR * Zengő Motorsport * Michelisz Norbert * Attila Tassi * Bence Boldizs

autosport

Read Previous

Mikulás Rally 2021 – Gajár Gyula képei

Read Next

Mikulás Rally díjátadó Farkas Bertalannal