2022-ben érkező FIA versenyek

A nemzetközi szériák 2022-es versenynaptárait szerdán, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsának párizsi ülésén fogadták el. Örömmel mutatom be, hogy Magyarország továbbra is a nemzetközi vérkeringés állandó és fontos tagja.

A Formula 1 magyarországi versenyhétvégéjét július 29. és 31. között rendezik a Hungaroringen, ahol az elitkategória képviselőivel együtt a Formula 2-esek és a Formula 3-asok is versenyeznek majd.

Újdonság, hogy Nyirádon ralikrossz Európa-bajnoki futamot rendeznek majd az RX1 és RX3 mezőnynek, mégpedig május 21-22-én.

Június 11-én és 12-én újra együtt szerepel majd a Hungaroringen a túraautó-világkupa (FIA WTCR) és a gyorsasági kamion Európa-bajnokság (FIA ETRC) mezőnye. Hozzájuk csatlakozik az elektromos túraautó bajnokság (PureETCR), mely jövőre már világkupa titulust kap és FIA eTouring Car World Cup néven folytatódik.

Ezt követően június 23-25-én a Mecsek-ralival együtt rendezik a Historic rali Európa-bajnokság jövő évi negyedik fordulóját, augusztus 5-7-én pedig a Hungarian Baja elnevezésű tereprali-verseny az Európa Kupa idényének negyedik viadala lesz.

A Rally Hungary az FIA European Rally Trophy és Central Rally Trophy naptárában szerepel november 11-13-i dátummal. FIA ERC szezonzáró futamával kapcsolatban jelenleg nincs döntés, a leendő helyszín az FIA naptárában továbbra is üresen szerepel.

Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

autosport

Read Previous

BMW-vel nem lehet nem keresztben menni

Read Next

Sopia-NET Hegyiszlalom