Kettőből kettő! Másodszor is nyert a Citroën Rally Team Hungary párosa!

Rajt-cél győzelmet aratott a 2022-es hazai ralibajnokság második futamán, a Boldogkő Rally-n a Citroën C3 Rally2-vel versenyző Mads Østberg, Patrik Barth duó. Folyamatosan változott az időjárás, de ez nem zavarta meg a Citroën Rally Team Hungary párosát, akik a legjobb jégkémet választották maguknak Tóth Imre személyében. Zsinórban ez az ötödik győzelme a norvég exvilágbajnoknak magyar bajnoki futamon, hiszen az elmúlt évben a Mecsek Rallye óta nem talált legyőzőre Mads és ezzel az újabb sikerrel 13 pont előnnyel vezeti a bajnoki tabellát.

Reggel változékony időjárás, helyenként eső, máshol száradó pálya fogadta a II.Boldogkő Rally indulóit. Ez megnehezítette a helyes gumiválasztást, hiszen a három különböző gyorsasági szakaszon nem egyforma időjárás várt a mezőnyre. Aztán szép lassan felszáradtak a pályák, a verseny második felében már a száraz aszfaltra kellett a lehető legjobb gumikeveréket kiválasztani. „Úgy gondolom, hogy egész nap sikerült a legjobb döntéseket hoznunk a gumiválasztással kapcsolatban. Ebben nagy segítségünkre volt Tóth Imi, aki folyamatosan a legjobb tanácsokat adta.– mondta a verseny végén Mads. „Az autó és a csapat is nagyon jól működött! A Tagai Racing Technology szerelői a beállításokat minden szervizben megfelelően módosították, így vizes és száraz körülmények között is jól működött a Citroën C3 Rally2 versenyautónk.”

Már az első gyorsaságit követően az élre állt a páros és a futam végéig magabiztosan tartották a megszerzett előnyt. Hiba és defekt nélkül autóztak, talán csak az állatok zavarták meg őket, hiszen az egyik szakaszon három kutya állta az útjukat, a Power Stage-en egy őz miatt kellett lassítaniuk. Azt hiszem, túl sok izgalmas pillanatunk volt az elénk kerülő állatok miatt…” – nevetett a norvég versenyző – „De szerencsére sikerült minden esetben megmenteni az életüket, még akkor is, ha ez egy kis időveszteséggel járt.”

A céldobogón önfeledten nyilatkozott a Citroën Rally Team Hungary színeiben versenyző exvilágbajnok: „Jó érzés újra nyerni! Főleg, ha arra gondolok, hogy tavaly itt az utolsó szakaszon egy defekt miatt nem sikerült a győzelem. Kettőből kettőt nyertünk az idén. Ennél jobb kezdést el sem tudtunk volna képzelni. Egyszerű a képlet: ezt kell folytatnunk!”

A bajnokság második futamán a bajnoki pontokat 1,2 szorzóval számolják a hosszabb össztáv miatt. Így két futam után már 13 pont előnnyel vezeti a nyolc fordulóra tervezett magyar ralibajnokságot Citroënjével a Mads Østberg, Patrik Barth kettős.

A második futam után a magyar ralibajnokság nem hivatalos állása:

  1. Mads Østberg           – Patrik Barth                     – Citroën C3 Rally2                    74,8 pont
  2. Vincze Ferenc           – Németh Gergely              – SKODA Fabia R5                      61,8 pont
  3. Velenczei Ádám        – Vánsza Zsolt                     – SKODA Fabia Rally2 Evo         51,8 pont
  4. Bodolai László           – Deák Attila                       – Ford Fiesta R5 MkII                 37 pont

A csapat partnerei:

C Automobil Import Kft., Tagai Racing Technology, PIRELLI, Citroën Racing, Autószöv Gyöngyös

#C3Rally2Family #CRTH

kiadja: Dudás Endre, a Citroën Rally Team Hungary sajtófelelőse

autosport

Előző cikk

Drag OB és Nemzetközi Honda Találkozó képei

Következő cikk

Boldogan tértek haza Boldogkőről